Naar inhoud
Poppetje doet fysiotherapie oefeningen voor mobiele telefoon

Fysio? Je kunt het zelf met de fysio app

Onze klant Arnold traint zijn handen en schouders met de FBTO Online fysio app. Arnold: “Dat doe ik makkelijk thuis of tijdens het werk. Ik vind het ideaal!”
19 september 2023

Arnold behandelt zijn fysieke klachten met de fysio app

Arnold (29) is IT-specialist en zit voor zijn werk de hele dag achter een computer. “Met de FBTO Online Fysio app kon ik zelf aan de slag met mijn klachten.”

In 2020 merkt Arnold dat hij steeds meer last van zijn schouders, polsen en handen krijgt. “Ik werk de hele dag aan een bureau. Ik had al snel door dat daar mijn klachten door kwamen. Gewoon even m’n schouders ronddraaien en mijn polsen een beetje strekken was niet meer genoeg. Ik kocht al snel een ergonomisch toetsenbord en ergonomische muis. Dit verlichte de pijn wel een beetje, maar het ging niet helemaal weg.”

Fysiotherapie oefeningen

Via de FBTO Zorgverzekering heeft Arnold toegang tot de FBTO Online Fysio app. “Hierin moest ik mijn gegevens invullen en kon ik aangeven wat mijn klachten waren. Daar kwamen oefeningen uit die voor mijn situatie op maat waren gemaakt. Hand- en schouderoefeningen die ik makkelijk thuis of tijdens het werk even kon doen. Ideaal!”

Schouder oefeningen 

De oefeningen zijn simpel en kosten maar 20 minuten per dag. Bij een schouderoefening moet Arnold bijvoorbeeld met zijn borst tegen een muur staan, zijn handen met handpalm plat tegen de muur leggen langs zijn lijf en zo heel rustig omhoog bewegen. Stukje voor stukje om de schouders een beetje op te rekken. “Ik merk dat ik zo mijn schouders goed kon stretchen na een paar uur werken.”

Hand oefeningen

Een oefening voor zijn handen en polsen gaat als volgt: “Ik moest mijn hele arm strekken recht voor me uit, dan klap ik mijn hand naar beneden en duw ik die met mijn andere hand heel zachtjes naar me toe. Zo rek ik mijn pols en onderarm. Daarna klap ik mijn hand naar boven en doe ik hetzelfde.” 

Langs een specialist

Arnold zijn klachten worden minder, maar gaan nog niet helemaal weg. “Dit gaf ik aan in de app. Hierdoor kreeg ik het advies om toch eens langs een specialist te gaan. “Ik kon snel langskomen voor een afspraak. Ik liet de oefeningen zien die de fysio-app mij voorschreef. Zij zag dat ik goed bezig was en had nog 2 aanvullende oefeningen om de pijn meer te verhelpen.” 

Minder last

Arnold doet nu regelmatig zijn fysiotherapie oefeningen in combinatie met de oefeningen van de app. Hij merkt dat het een stuk beter gaat met zijn schouder en handen tijdens werk. “Ik kan mijn aandacht weer bij mijn werk houden, in plaats van dat deze steeds naar de pijn trekt. Het is echt een verlichting. Af en toe check ik de app of ik wat extra oefeningen kan doen als ik weer meer last krijgt. Zo werkt het goed en scheelt het me veel kosten voor de fysiotherapeut. De app gaf me de kans zelf aan de slag te gaan met mijn klachten.”

Misschien vind je dit ook interessant...