Naar inhoud

Ziektekosten op reis verzekeren

Tijdens je vakantie in het buitenland met spoed naar een dokter? De module Aanvullende ziektekosten vergoedt kosten die je zorgverzekering niet vergoedt.

Deze module hoort bij de kortlopende reisverzekering van FBTO.

  • Vanaf € 0,88 per maand
  • Aanvulling op zorgverzekering
  • Geen eigen risico

De premie is afhankelijk van het aantal verzekerden en is inclusief assurantiebelasting.

Al verzekerd met je zorgverzekering?

De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt in het buitenland alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost. Is de zorg in het buitenland duurder, dan betaal je zelf het verschil. Heb je een FBTO Zorgverzekering? En heb je de aanvullende module Buitenland aan staan? Dan krijg je de buitenlandse kosten vergoed. Je hebt voor je reisverzekering de module Aanvullende ziektekosten dan misschien niet nodig.

Lees meer over de verschillen tussen de 2 verzekeringen. Of neem contact op voor meer informatie. Heb je een zorgverzekering bij een andere verzekeraar? Kijk dan in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering welke kosten worden vergoed.

Dit vergoedt de module Aanvullende ziektekosten

De module Aanvullende ziektekosten vergoedt medische kosten in het buitenland die je zorgverzekering niet vergoedt.
Bekijk ook de polisvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering(pdf). Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Vakantie in het ziekenhuis

Meindert kreeg op Malta een acute hernia. Zijn vakantie werd verplicht 10 dagen langer!
Lees Meindert's verhaal Vakantie in het ziekenhuis
vakantie in ziekenhuis

Vaker per jaar op reis?

Ga je langer dan 2 weken per jaar op vakantie? Denk ook aan je weekendjes weg. Dan is de doorlopende reisverzekering al snel voordeliger.

Veelgestelde vragen

Ga je in het buitenland op vakantie? En moet je met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Heb je de FBTO Zorgverzekering
Sluit dan bij je FBTO Zorgverzekering de aanvullende module Zorg in het buitenland af. 
Je krijgt dan de echte kosten van de medische behandeling terug. Met alleen de basiszorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. En de tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! De aanvullende verzekering geldt 12 maanden.

Heb je een FBTO Reisverzekering
Sluit dan bij je FBTO Reisverzekering de module Zorg op reis of Aanvullende ziektekosten af. 
Je krijgt dan terug wat de medische behandeling tijdens je vakantie echt kost. Je bent maximaal 60 dagen aaneengesloten verzekerd op reis. Behalve als je ook de aanvullende module Lang op reis hebt. Dan kun je 365 dagen per jaar verzekerd op reis.

Soms krijg je geen vergoeding
In sommige gevallen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als je voor de reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig hebt in het buitenland. Of als je had kunnen wachten op de medische behandeling tot je weer in Nederland was. Lees wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Zorg op Reis of Aanvullende ziektekosten in de polisvoorwaarden.

Nee, voor de module Aanvullende ziektekosten heb je geen eigen risico. Let op! In het basispakket Reis heb je wel eigen risico voor je bagage.

Met de FBTO Doorlopende reisverzekering ben je tot 60 aaneengesloten dagen op vakantie verzekerd. Ga je langer dan 60 dagen op vakantie? Sluit dan de aanvullende module Lang op reis af. Je bent dan 180 of 365 dagen per jaar aaneengesloten verzekerd.

Bel dan de FBTO Alarmcentrale +31 58 234 56 50. Je krijgt onder andere hulp als je:

  • ziek wordt of een ongeluk krijgt
  • naar het ziekenhuis moet
  • komt te overlijden
  • onverwacht terug naar huis moet

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.