Naar inhoud
Familie in ski lift op wintersport

Reisverzekering wintersport? Zo geregeld!

Zorgeloos op wintersportvakantie. Wie wil dat nou niet? Zo bereid je je trip goed voor.
7 december 2023

Stroomt de adrenaline door je lijf zodra je met 80 kilometer per uur van de piste snowboardt? Stel je juist liever je conditie op de proef met een stevige langlaufsessie? Of ben jij koning van de après-ski? Mogelijkheden zat tijdens je sneeuwvakantie! Met de FBTO Reisverzekering ga je zorgeloos op wintersport. Met deze aanvullende modules, mobiele apps en telefoonnummers ben jij er helemaal klaar voor.

Aanvullende modules op je reisverzekering

Binnen een paar minuten zorg je ervoor dat je reisverzekering klaar is voor je wintersport. Met de module Winter- en onderwatersport ben je verzekerd als je door een skiongeluk niet meer kunt wintersporten. Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor de kosten van skipassen, skihuur en lessen. Ook belangrijk: de module Zorg op reis. Zijn de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis hoger dan in Nederland? Dan betaal je die extra kosten zelf. Maar geen stress, met de module Zorg op reis vergoeden we deze extra kosten. Goed om te weten: beide aanvullende modules zet je zelf op ieder moment aan in MijnFBTO.

Aanvullende verzekering op je FBTO Zorgverzekering

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan kun je ook kiezen voor module Zorg in het buitenland. Ook dan geldt: zijn de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis hoger dan in Nederland? Dan krijg je deze extra kosten vergoed. Deze aanvullende module kan je iedere maand aanzetten. Uitzetten kan weer per 1 januari van het volgende jaar.

2 aanvullende modules misschien niet tegelijk nodig

Staat van je FBTO Zorgverzekering de aanvullende module Zorg in het buitenland aan? Dan krijg je de buitenlandse kosten vergoed. Je hebt voor je FBTO Reisverzekering module Zorg op reis dan misschien niet nodig. Lees meer over de verschillen tussen de 2 verzekeringen. Of neem contact op voor meer informatie.

Vergoeding verplicht eigen risico

Heb je onverwacht medische hulp nodig op reis? Vervelend! Gelukkig vergoedt de module Zorg op reis het verplicht eigen risico van je behandeling op reis. Goed om te weten, als je op wintersport gaat, heb je ook de module Winter- en onderwatersport nodig om deze vergoeding te krijgen.

Handige mobiele apps tijdens je wintersport

Met deze 2 handige mobiele apps regel je de juiste zorg in de juiste situatie. Zo houd je zorg in eigen hand. 

Dokter op Zak

Met de online Dokter op Zak app van FBTO krijg je snel antwoord op je medische vragen. Handig als je bijvoorbeeld koorts, huiduitslag, oorpijn of een ander kwaaltje hebt waarvan je niet precies weet of je naar een huisarts of ziekenhuis moet. Let op: voor gebruik van deze app heb je een FBTO Zorgverzekering nodig.

FBTO Online Fysio app

De FBTO Online Fysio App is een handig hulpmiddel om met je klachten aan de slag te gaan. Vaak zijn oefeningen het meest effectief voor je herstel. Daarom hebben we voor veel voorkomende klachten oefeningen in de FBTO Online Fysio app staan. Zo hou je je spieren en gewrichten soepel en sterk. Ook tijdens een actieve wintersportvakantie. Let op: voor gebruik van deze app heb je een FBTO Zorgverzekering nodig.

Belangrijke telefoonnummers om op te slaan

Spoedgeval of juist vraag over je verzekering? Sla deze 2 nummers op. Zo houden we altijd contact als het nodig is.

Spoedgeval? Bel de FBTO Alarmcentrale

Het telefoonnummer is +31 (58) 234 56 50. Bel direct de FBTO Alarmcentrale als je spoedeisende hulp nodig hebt. We staan 24/7 voor je klaar.

Andere wintersportvragen? App-reski!

Ook handig om op te slaan: 06 82 75 67 58. Heb je andere wintersportvragen? Stuur ons een appje! Ligt er bijvoorbeeld geen sneeuw? Of zijn je skistokken gestolen na het après-skiën? Ons App-reski team zit maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur voor je klaar. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Ik ga op wintersportvakantie en neem mee…

Skistokken? Thermo-ondergoed? Zonnebrandcrème? Pas als je je koffers aan het pakken bent besef je pas écht hoeveel spullen je nodig hebt tijdens je wintersportvakantie. Daarom hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Lees daarom snel deze handige wintersport paklijst!

Reisverzekering wintersport, iets voor jou?

Benieuwd hoeveel dat kost, zo’n reisverzekering? En wil je weten of je beter kort- of doorlopend kunt kiezen? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten. Ook fijn: je kunt direct online afsluiten. Zo weet je zeker dat je alles goed geregeld hebt.

Misschien vind je dit ook interessant...