Naar inhoud
Weerstand verhogen

6 tips om je weerstand te verhogen

Hatsjie! Is het weer zover? Ja hoor, ziek! Gebeurt dat je vaker? Dan heb je misschien een lage weerstand. Check de tips!
8 juni 2020

Je immuunsysteem is ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat je weerstand hoger is en je dus minder vaak ziek wordt. Wel zo fijn, zeker in deze tijd. Kan jouw weerstand wel een oppepper gebruiken? We hebben wat tips voor je en vertellen je hoe je zorgverzekering kan helpen.

1. Verhoog je weerstand door gezond eten

Toegegeven, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar gezond eten is toch de basis van een gezond lichaam. Dus we doen ons best. Kies voor groente, fruit en vezels. Broccoli, bonen, wortels, ongezouten noten en rode bieten zijn echte weerstandverhogers met veel antioxidanten.

Vind je het moeilijk om je eetgewoontes in 1 keer om te gooien? Begin dan klein en vervang bijvoorbeeld 1 ongezonde maaltijd of ongezond tussendoortje per week door een gezonde variant. Start je je dag met een plak ontbijtkoek? Eet in plaats daarvan een stuk fruit. Doe je vaak vleeswaren op je brood tijdens de lunch? Vervang deze eens door hummus of een avocado. En vergeet niet er wat groente op te doen. Plakjes komkommer of tomaat bijvoorbeeld.

2. Vergeet niet te drinken

Nee, geen glaasje wijn of frisdrank. De tip om je weerstand te verhogen: drink water! Water helpt je lichaam afvalstoffen af te voeren. Zorg dus dat je genoeg drinkt. Zet een flesje water naast je neer. Of spreek met jezelf af dat je een glas water drinkt, iedere keer dat je een kop koffie zet.

3. Beweeg regelmatig in de frisse lucht

Zo pak je 2 vliegen in 1 klap. Je trakteert je longen op frisse lucht en je spieren op beweging. Het liefst doe je dit 30 minuten per dag. Bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. Zet een wekker op je computer of telefoon en ga iedere middag naar buiten!

Wil je nog iets extra’s doen, naast die 30 minuten bewegen in de buitenlucht? Doe dan wat sportoefeningen thuis. Bijvoorbeeld terwijl je tv kijkt. Push-ups, sit-ups of oefeningen met gewichten.

4. Ontspan!

Stress is misschien wel het aller slechtste voor je lichaam. Zorg daarom dat je regelmatig ontspant en vermijd stress zoveel mogelijk. Bijvoorbeeld door te mediteren of een cursus mindfulness te volgen.

Wat ook kan helpen is het maken van een lijstje met dingen die het druk maken in je hoofd. Zit je al weken tegen het uitruimen van je kledingkast aan te hikken? Word je gek van de stapels rotzooi op de keukentafel? Of wordt het nu echt tijd om de keukenkastjes af te stoffen? Zet alles op een lijstje en ga het 1 voor 1 bij langs.

5. Ga op tijd naar bed en op tijd er weer uit

Met andere woorden: zorg voor een goede nachtrust. Want slapen is belangrijk. Je lichaam is gebaat bij een goed ritme. Probeer daarom iedere dag rond dezelfde tijd te gaan slapen. En kom er rond dezelfde tijd ook weer uit. Nee, van uitslapen in het weekend knap je - helaas - dus juist niet op. 

6. Slik vitamines voor een snelle oppepper

Je kunt je weerstand verhogen door vitamines bij te slikken. Die kunnen helpen om een minder sterk immuunsysteem op te knappen. De vitamines van Just2Bfit bijvoorbeeld. Volledig natuurlijke vitamines en mineralen met een hoge dosis antioxidanten die je immuunsysteem verbeteren. Je kiest een dosis die past bij jou. Bijvoorbeeld Active of Complete. Zo weet je zeker dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Goed nieuws! Als FBTO-klant krijg je een flinke korting op de vitamines van Just2Bfit. Die kun je nu waarschijnlijk meer dan ooit gebruiken.

Misschien vind je dit ook interessant...