Naar inhoud

Patiëntenstop Ziekenhuisgroep Twente

Vanaf 14 oktober behandelt Ziekenhuisgroep Twente geen nieuwe patiënten met een zorgverzekering van FBTO voor planbare zorg.
11 oktober 2019

Vanaf januari 2020 behandelt Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) weer nieuwe patiënten met een FBTO Zorgverzekering. Die afspraak hebben Achmea, waar FBTO onderdeel van is, en ZGT met elkaar gemaakt.

Bemiddeling ander ziekenhuis

In 2019 bezochten meer patiënten ZGT dan beide partijen in het begin van het jaar hadden ingeschat. Voor nieuwe patiënten die bij FBTO zijn verzekerd, zoekt FBTO vanaf 14 oktober een ander geschikt ziekenhuis waar zij de benodigde zorg kunnen krijgen.

Patiëntenstop geldt niet voor alle patiënten

Voor een aantal patiëntengroepen geldt deze patiëntenstop niet. Zoals patiënten die met spoed zorg nodig hebben. Zij kunnen gewoon in ZGT terecht. Dat geldt ook voor verzekerden van FBTO die al onder behandeling zijn bij ZGT.

Deze stop heeft geen betrekking op FBTO verzekerden die:

  • met spoed zorg nodig hebben (acute zorg)
  • geboortezorg nodig hebben
  • al onder behandeling zijn voor hun huidige zorgvraag of al een afspraak hebben staan
  • een restitutiepolis hebben
  • een psychiatrische zorgvraag hebben

Het FBTO Zorgteam helpt

Ben je verzekerd bij FBTO en kun je door deze maatregel tijdelijk niet bij ZGT terecht? Neem dan contact op met het FBTO Zorgteam via (058) 234 51 30. Het FBTO Zorgteam is er op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur.

Waarom deze patiëntenstop?

Ieder jaar maakt ZGT met zorgverzekeraars afspraken over hoeveel zorg er wordt verwacht en welke vergoeding daarvoor nodig is. Soms melden zich meer bij het ziekenhuis dan vooraf was ingeschat. Zoals nu het geval is voor verzekerden van FBTO. Achmea en en ZGT hebben met elkaar besloten dat FBTO nieuwe patiënten voor planbare zorg tot eind 2019 bemiddelt naar andere ziekenhuizen. Beide partijen betreuren het dat de patiënt hierdoor dit jaar niet altijd in het ziekenhuis van eerste voorkeur kan worden behandeld.

OCON is een zelfstandige kliniek binnen ZGT. Deze situatie geldt niet voor hun patiënten.

Misschien vind je dit ook interessant...