Naar inhoud

Optie Vergoeding

De optie Vergoeding kies je bij je buitenshuisverzekering. Met deze optie kies je zelf je vergoeding: basis of compleet. Kies je voor basis? Dan betaal je minder premie. En krijg je bij schade een deel van de kosten vergoed. Liever meer zekerheid? Kies dan voor compleet. Dan krijg je bij schade het bedrag vergoed.

Vergoeding bij basis

Kies je voor basis? Dan krijg je een deel van het schadebedrag vergoed bij schade die ontstaat buiten je huis. Bijvoorbeeld: je bent onderweg en je laat je fotocamera vallen. De totale schade is € 1500,-. Je krijgt dan een vergoeding van maximaal € 1300,-. De € 200,- die overblijft, betaal je zelf. Ook betaal je een eigen risico.

Maximale vergoeding

Deze maximale vergoeding krijg je als je kiest voor basis:

  • Sieraden en horloges: maximaal € 300,-
  • Smartphone en accessoires: maximaal € 300,-
  • Gehoorapparaat of gebitsprothese: maximaal € 550,-
  • Fotocamera, laptop en tablet en bijbehorende accessoires: maximaal € 1300,-

Vergoeding bij compleet

Kies je voor compleet? Dan krijg je het schadebedrag vergoed bij schade die ontstaat buiten je huis. Bijvoorbeeld: tijdens een dagje uit wordt je horloge gestolen. Je horloge was € 400,- waard. Je krijgt dan een vergoeding van € 400,-.  Je betaalt wel eigen risico.

Optie vergoeding of verzekerd bedrag?

De optie Vergoeding van de buitenshuisverzekering is niet hetzelfde als de optie Verzekerd bedrag. Met de optie Vergoeding kies je of we bij schade het bedrag vergoeden, of een deel daarvan. Met de optie Verzekerd bedrag kies je tot welk bedrag je maximaal een vergoeding krijgt bij schade.

Extra opties aan- of uitzetten

Je kunt de extra opties van de buitenshuisverzekering het hele jaar door aanpassen. Pas je de optie Vergoeding aan? Dan gaat de aanpassing meteen in. Je premie verandert meteen mee. Neem contact met ons op als je een optie wilt veranderen.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de Buitenshuis­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.