Naar inhoud
slimme innovaties in huis

De 4 slimste innovaties voor in huis

Slimme uitvindingen zijn niet alleen handig. Je bespaart er soms ook energie mee. 4 slimme innovaties voor je op een rij.
28 februari 2019
Nog niet zo lang geleden hadden we nog niet van een smartphone gehoord. Tegenwoordig kunnen we er niet meer zonder. De technologie blijft zich steeds verder ontwikkelen, zo ook voor in huis. Door slimme uitvindingen kunnen we bijvoorbeeld energie besparen. Wij zetten 4 slimme innovaties voor je op een rij die ontzettend handig kunnen zijn! Goed om te weten: met een inboedelverzekering is deze apparatuur goed verzekerd.

De slimme meter: direct inzicht in je verbruik

Alle huizenbezitters krijgen nu gratis een slimme meter aangeboden van de overheid en netbeheerders. Je netbeheerder neemt hierover contact met jou op. Heb je nog niks van ze gehoord? Dan kun je ook altijd zelf contact opnemen met je netbeheerder. Heb je de slimme meter al in je meterkast? Dan hoef je nooit meer je meterstanden door te geven en er hoeft niet meer iemand langs te komen om ze te controleren. Want de energieleverancier kan je meterstand op afstand lezen. Je ziet dus direct hoeveel stroom en gas je maandelijks verbruikt. Is dat ineens meer dan je had verwacht? Dan kun je of energie gaan besparen. Je kunt ook het bedrag dat je maandelijks aan je energieleverancier betaalt alvast omhoog zetten. Zo voorkom je dat je straks ineens een hele hoge rekening krijgt. Je moet het dus nog wel zelf in de gaten houden.

De slimme thermostaat: energiezuinig je huis verwarmen

Het was nog nooit zo makkelijk om je huis energiezuinig te verwarmen. Er zijn verschillende soorten te koop. Dus kies een met de functies die bij jouw leefstijl past. Want als je bijvoorbeeld een vast dag- en nachtritme hebt, dan kun je een slimme thermostaat nemen die jouw gedrag aanleert. Hij weet wanneer je thuis bent, wanneer je slaapt en wanneer je weg bent en zet de verwarming zo energiezuinig mogelijk op de goede stand. Daarvoor hoef je zelf helemaal niets meer te doen. Heb je een minder vast dag- en nachtritme? Dan kun je met een app op je telefoon de thermostaat op de goede stand zetten.

De slimme stofzuiger: altijd een schone vloer

Je kat loopt de kattenbak in en uit en neemt de witte korrels mee door het hele huis. Of je kinderen vinden het nog moeilijk om boven een bord te eten. Je kunt de hele dag wel blijven stofzuigen. Met deze nieuwe uitvinding kun jij je bezig houden met belangrijkere dingen dan stofzuigen en wordt je vloer toch elke dag weer schoon. De kleine robot heeft een sensor waardoor hij weet waar hij heen moet, of wat hij moet ontwijken. En hij gaat door het huis wanneer het jou uitkomt.

De slimme verlichting: automatisch je verlichting aan

Nog zo’n makkelijke uitvinding waardoor jij ’s avonds niet meer van de bank af hoeft te komen. Want wanneer het buiten schemerig wordt, start jij de app op en zet je alle verlichting in je huis aan. Je kunt alle lampen 1 voor 1 instellen. Dus wil jij je leeslampje bij de bank iets feller en de lampen bij de tafel iets minder fel? Dat kan gewoon! Door daarmee te spelen kun je ook energie besparen. Ook kun je de kleuren van de lamp zelf instellen. Kleur bijvoorbeeld je woning tropisch groen of maak de ruimte romantisch rood.

Houd de boeven buiten

Deze slimme innovaties zorgen niet alleen voor energiebesparing of gemak. Maar kunnen ook inbrekers op afstand houden. Bijvoorbeeld door je slimme verlichting op tijd in te stellen. Of als je aan de andere kant van de wereld staat, dan kun je met de app de verlichting aanzetten. In onze blog ‘Hoe houd je tijdens de vakantie inbrekers buiten de deur’ lees je meer tips en tricks.

Misschien vind je dit ook interessant...