Naar inhoud
Gezin aan de ontbijttafel

Een vakantie thuis is ook leuk

Fijn, vakantie! Ook als vliegen naar Thailand of een roadtrip door Spanje niet kan. Dit zijn tips voor je staycation!
6 april 2020
Je houdt enorm van reizen. Backpacken in Aziƫ, met de auto naar Scandinaviƫ of relaxen op de Spaanse stranden. Maar ineens kan dat niet meer. Vanwege een negatief reisadvies bijvoorbeeld. Of omdat het er financieel even niet inzit. Wat de reden ook is, ga niet bij de pakken neerzitten. Een vakantie thuis kan namelijk ook heel leuk zijn. Het biedt je volop mogelijkheden.

Vakantie thuis, geen verplichtingen!

Het allerfijnste van vakantie? Je moet niks! Geen verplichtingen, hoe fijn is dat. Begin je vakantie thuis dus met het uitzetten van je wekker. Sporten? Nu even niet. Geen zin om te koken? Bestel die pizza! Enne, stofzuigen kan ook later wel.

Uit eten in je eigen huis

Ben je niet zo van een ordinaire pizza bestellen en ga je liever voor de luxe etentjes? Doe dat dan ook thuis! Leg een mooi tafelkleed neer, zet een bloemetje neer en steek kaarsjes aan. Haal je lievelingskostje bij de supermarkt en ga zelf aan de slag. Zou je op vakantie naar Zuid Spanje, maar gaat dat niet door? Haal en maak dan zelf je tapas. Bruschetta’s, champignons in knoflook en pepers met roomkaas; maak het zo gek als je zelf wilt.

Geef je huis een make-over

Geen zorgen, je hoeft niet te verbouwen. Dat brengt alleen maar stress met zich mee. Bedenk eens wat je kunt doen met kleine dingen. Een likje verf in een bijzondere kleur op de muur, nieuwe planten in dito potten, verander de indeling van de woon- of slaapkamer. Ook leuk: vervang de foto’s in de lijstjes. Zo heeft je huis een hele nieuwe uitstraling, zonder dat je er veel voor hoeft te doen.

Ga wandelen in het bos

Is het mooi weer? Maak dan een fijne wandeling in het bos in de buurt. Prachtig gekleurde bladeren stralen je tegemoet in het zonnetje. En na afloop heb je natuurlijk wel een warme chocomelk met slagroom verdiend.

Ontspan

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar probeer de haast en zorgen van alledag langs je heen te laten glijden. Mediteer, begin dagelijks met een uurtje yoga of maak lange wandelingen door een verlaten bos.

Doe een cursus

Nee, niet zo’n saaie managementcursus van je werk. Doe een cursus waar je blij van wordt! Fotografie bijvoorbeeld, of interieurstyling. Kun je wat je hebt geleerd direct toepassen in de praktijk. Je hebt er nu alle tijd voor!

Lees

Pak dat ene boek waar je zulke goede recensies over hebt gelezen. Of begin aan de stapel tijdschriften van dat abonnement waar je nooit aan toekomt.

Ga op pad in Nederland

Ook in Nederland zijn genoeg vakantie-waardige plekken. Overnacht bijvoorbeeld in een boomhut middenin het bos. Of juist op een boot aan de kust. Je komt er bijna geen mensen tegen dus het is net alsof je echt in het buitenland zit. Zorg je er wel voor dat je een reisverzekering afsluit? Zo ben je ook binnen Nederland goed verzekerd als je bijvoorbeeld plotseling ziek wordt.

Of lees hier meer tips voor de zomervakantie!

Misschien vind je dit ook interessant...