Naar inhoud

Tips voor je vakantie naar Griekenland

Griekenland is je favoriete vakantiebestemming. Maar je houdt het nieuws goed in de gaten. We hebben 4 tips voor je.
3 juli 2015

Genieten van een vakantie in Griekenland? FBTO heeft 4 tips voor je reis!

Tip 1: neem genoeg contant geld en een creditcard mee

Omdat het niet overal zeker is of je geld kunt pinnen is het goed om genoeg contant geld en een creditcard mee te nemen. Let op: bewaar je contanten in een kluisje. Die kun je meestal huren in het hotel of op de camping waar je bent. Geen kluisje te huur? Verdeel de contanten dan over je reisgenoten. Onze reisverzekering heeft geen dekking voor het verlies of diefstal van contant geld.

Tip 2: volg iedere dag het nieuws over Griekenland

Je kunt gewoon naar Griekenland reizen. Er is geen negatief reisadvies. Wel is het handig om het nieuws over Griekenland goed te blijven volgen. Volg zelf het nieuws. Zo blijf je goed op de hoogte. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een handige app met actuele reisadviezen en het laatste nieuws. Ook kun je Buitenlandse Zaken volgen op twitter: @247BZ.

Tip 3: neem bij een negatief reisadvies contact op met je reisorganisatie

Stel: je bent al in Griekenland op je vakantiebestemming en het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft tijdens je verblijf een negatief reisadvies af. Waardoor je eerder naar huis moet. Neem dan contact op met je reisorganisatie. Zij regelen dan de repatriëring (terugreis) naar Nederland. Dit valt niet onder de FBTO Annuleringsverzekering. Wel kun je onze alarmcentrale altijd om advies vragen.

Tip 4: bel de FBTO Alarmcentrale in nood

Heb je dringend hulp nodig in Griekenland? Bel dan onze alarmcentrale. Het telefoonnummer is +31 (0)58 234 56 50. Je kunt er dag en nacht terecht. Ook in het weekend. Handig: sla het telefoonnummer van de FBTO Alarmcentrale op in je telefoon.

Benieuwd naar de dekking van onze annuleringsverzekering? Ze staan op bladzijde 45 van de polisvoorwaarden.

Fijne vakantie!

Misschien vind je dit ook interessant...