Naar inhoud
vakantie griekenland

Vakantie in Griekenland: praktische tips

Zon, zee en strand; daar ben je wel aan toe. Wil je zorgeloos op vakantie naar Griekenland? Dan hebben we tips voor je.
11 augustus 2021
Het heeft even geduurd, maar nu heb je eindelijk weer een vakantie op de planning. De reis gaat naar Griekenland. Zon, zee en strand dus. Veel meer dan dat ben je niet van plan. Maar om écht zorgeloos op het strand te kunnen liggen, is een goede voorbereiding belangrijk. Een reisverzekering heb je vast afgesloten. Wat je nog meer kunt doen? Dat lees je hier.

Check het reisadvies

Is er voor Griekenland kleurcode groen of geel afgegeven? Dan kun je er met een gerust hart naartoe op vakantie. Op de website Nederland wereldwijd van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zie je precies welke maatregelen gelden voor Griekenland. Het is slim om dit van tevoren goed door te lezen. Zo weet je bijvoorbeeld welke documenten je mee moet nemen.

Ook tijdens de reis kun je het reisadvies het beste in de gaten houden. Zo weet je het direct, wanneer de kleurcode van het land waarin je bent verandert. En wat dat betekent voor je vakantie.

Neem verschillende bankpassen en creditcards mee

Pinautomaten in het buitenland accepteren niet altijd alle bankpassen of creditcards. Check dit van tevoren. Of nog beter: neem verschillende soorten mee. Bijvoorbeeld Visa én Mastercard, als je die hebt. Dan weet je zeker dat je altijd toegang tot je geld hebt.

Inpakken: luchtige, maar bedekkende kleding

Wil je een kerk bezoeken tijdens je vakantie in Griekenland? Of misschien een klooster of andere cultureel hoogtepunt? Dan is het belangrijk dat je knieën en armen bedekt zijn. Neem daarom bijvoorbeeld een luchtige blouse mee. Het kan flink warm worden in Griekenland dus een trui is, zeker overdag, niet heel prettig.

Zet het nummer van de alarmcentrale in je telefoon

Heb je dringend hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat je betrokken bent bij een ongeluk? Of plotseling heel ziek wordt en medische hulp nodig hebt? Bel dan met de FBTO Alarmcentrale op +31 (0)58 234 56 50. Dat kan dag en nacht, ook in het weekend. Sla het nummer dus voor vertrek op in je telefoon. Dan hoef je dat daar niet meer op te zoeken.

Heb voorpret!

Het is natuurlijk niet alleen maar voorbereiden op het ergste. Vakantievoorbereiding is vooral heel erg leuk! Duik het wereldwijde web op om de leukste plekjes op de Griekse eilanden te vinden. Verborgen pareltjes of juist luxe toeristische hotspots. Culturele hoogstandjes en de allermooiste stranden? Je vindt ze vast.

Snel je reisverzekering afsluiten of aanpassen

Daar sta je dan op het Griekse vliegveld, zonder reisverzekering. Oeps, helemaal vergeten! Geen zorgen, bereken je premie en je kunt direct online je reisverzekering afsluiten. Zo heb je binnen 2 minuten alles geregeld.

Heb je al wel een FBTO Reisverzekering, maar wil je deze ter plekke uitbreiden? Bijvoorbeeld omdat je gaat duiken? Dan regel je dat heel gemakkelijk in MijnFBTO. Fijne vakantie in Griekenland!

Misschien vind je dit ook interessant...