Naar inhoud
53 jaar schadevrij rijden

Wow… 53 schadevrije jaren!

Meneer Van Zwol is 82 jaar. Hij rijdt al 53 jaar schadevrij. En dan… Lees hoe FBTO hem verraste na zijn eerste deuk. 
26 oktober 2018
Meneer Van Zwol heeft de FBTO Autoverzekering en rijdt al 53 jaar schadevrij. Tot afgelopen juli. Een onbekende automobilist reed tegen zijn geparkeerde auto aan. Maar had geen briefje achtergelaten… Jammer.

Dader onbekend

De smokey groene Suzuki Splash van meneer Van Zwol stond geparkeerd op de invalideparkeerplaats van de familie. Toen hij en zijn vrouw in de auto wilden stappen, zagen ze dat er een deuk in zat. "Een auto met trekhaak is achteruit tegen onze auto aangereden. En de dader had geen briefje met gegevens achtergelaten," vertelt mevrouw Van Zwol. "Daar baalden we wel een beetje van. We wilden de deuk wel graag weer uit onze auto, dus hebben we de auto naar de garage gebracht."

Geen recht op vergoeding

De auto werd gerepareerd en meneer Van Zwol diende bij FBTO een claim in. "We wilden kijken of we de kosten van de reparatie vergoed konden krijgen. Dat bleek helaas niet het geval." De schade van de auto viel namelijk onder zijn eigen risico. Daarom had meneer Van Zwol geen recht op vergoeding. Door de bijzondere omstandigheden besloot FBTO een uitzondering te maken. En de schade toch uit te betalen. "Door de 53 schadevrije jaren van mijn man kregen wij de onkosten alsnog vergoed. Dat vonden wij echt heel leuk!"

Hoe zit het eigenlijk met het eigen risico voor de autoverzekering?

Heb je de WA-Plus of WA-Casco verzekering? Dan kies je zelf of je een eigen risico wilt. Je kunt kiezen uit verschillende bedragen. Een eigen risico betekent dat je bij schade de eerste kosten zelf betaalt aan de reparateur. De rest betalen wij. Dit geldt ook voor ruitvervanging. Ruitreparaties met hars hebben geen eigen risico. 

Wil je een lagere premie?

Kies dan voor een hoger eigen risico. Je kiest zelf hoeveel eigen risico je betaalt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie. Je kunt je eigen risico het hele jaar door elke maand aanpassen.

Schadevrij rijden? Let goed op!

Of de familie nog tips heeft om schadevrij te rijden? "Wij letten altijd goed op tijdens het autorijden. Dat is natuurlijk heel belangrijk. Meestal krijg je schade door een ander, maar gelukkig hebben wij het altijd getroffen. Tot afgelopen juli dan." De Suzuki is weer helemaal 'de oude'. Meneer Van Zwol kan weer relaxt op weg, verzekerd met onze autoverzekering. Op naar de 60 schadevrije jaren!

Misschien vind je dit ook interessant...