Naar inhoud

Tandartsverzekering? Een stralende lach!

Je zorgt goed voor je gebit. Je gaat 1 keer per jaar naar de tandarts. Daarom kies je voor een tandartsverzekering.
14 december 2018

Een gezond gebit is erg belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat je pijnvrij kunt eten, maar ook voor een stralende glimlach. Daarom gaan de meeste Nederlanders minstens 1 keer per jaar naar de tandarts. Een kostenpost die soms behoorlijk kan oplopen. Het kan dan verstandig zijn om te kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering. Zo krijg jij je tandartskosten gewoon vergoed.

Een goede tandartsverzekering is het halve werk

Ga je regelmatig naar de tandarts? Dan is het fijn om goed verzekerd te zijn. De basisverzekering vergoedt beperkt tandheelkundige zorg. Totdat je 18 jaar bent krijg je de meeste tandartskosten wel gewoon vergoed. Zoals de kosten van 2 controles per jaar, het verwijderen van tandsteen en het vullen van gaatjes. Dat scheelt weer!

De meest gekozen verzekering

De tandartsverzekering is in Nederland de meest gekozen aanvullende verzekering. En dat is natuurlijk niet voor niets. Met de aanvullende module Tand van FBTO krijg je de meeste tandartskosten vergoed. Zoals dat jaarlijkse bezoekje aan de tandarts. Of die afspraak bij de mondhygiënist. Dat kan je dus behoorlijk wat geld schelen.

Wat krijg ik allemaal vergoed?

Wat je precies vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar. Zo krijg je met de aanvullende module Tand bij FBTO krijg je bijvoorbeeld een vergoeding voor:

  • Tandartscontroles
  • Vullingen
  • Tandsteen weghalen
  • Kronen en bruggen
  • Implantaten
  • Paradontologische behandelingen (tandvlees)
  • Eigen bijdrage van kunstgebit of klikgebit

De kosten voor de mondhygiëniste krijg je tot maximaal 75% vergoed. Behalve als je hier naartoe gaat voor een uitgebreide reiniging van de wortel. Dit wordt voor 100% vergoed.

De kosten van orthodontie, een beugel bijvoorbeeld, worden niet vergoed vanuit deze aanvullende verzekering. Wil je toch de kosten van orthodontie vergoed krijgen? Dan heb je een andere aanvullende verzekering nodig. Bij FBTO is kun je bijvoorbeeld een beugel voor je kind verzekeren met de module Gezichtszorg & Orthodontie.

Kosten tandarts

Niet iedereen betaalt hetzelfde voor zijn tandverzekering. Bij de meeste verzekeraars kies je zelf hoeveel je vergoed krijgt. Op basis van de hoogte van deze vergoeding wordt je maandelijkse premie bepaald.

Zo kies je bij FBTO voor een vergoeding van € 250,-, € 500,- of € 750,-. Je krijgt voor de tandartskosten 100% van je nota vergoed. Totdat je de maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde bereikt. Ga je voor een maximale vergoeding van € 250,-? Dan is het ook mogelijk om je tandartskosten voor 75% vergoed te krijgen. Je betaalt dan natuurlijk een minder hoge premie.

Welke vergoeding kies je?

Die keuze ligt natuurlijk helemaal bij jezelf. Heb je bijvoorbeeld een goed, gezond gebit en kom je alleen bij de tandarts voor controle? Ga dan voor de 75% vergoeding. Dat is scheelt een hoop in de kosten van de maandelijkse premie. Zijn je tandartsbezoekjes wat ingrijpender? Dan is het misschien verstandig om een hogere dekking te kiezen. Bereken je premie en kijk wat de maandelijkse kosten voor jou zijn.

Misschien vind je dit ook interessant...