Naar inhoud
Moeder en dochter beschilderen een witte muur grijs

Help! Ik heb mijn houten vloer beschadigd

Nieuw seizoen, nieuwe kleur op de muur. Dat dacht Jasmine. Helaas verft ze per ongeluk de mooie houten vloer mee. En nu?
23 december 2019
Een nieuw kleurtje op de muur kan wonderen doen voor je interieur. Het is relatief goedkoop en zo gepiept. Jasmine is haar zomerse groene muur wel zat en besluit voor een donkere tint te gaan. Lekker winters. Per ongeluk raakt de authentieke houten vloer beschadigd tijdens de make-over. Help! Wat nu? Zelf oplossen of haar woonverzekering  inschakelen?

Monumentale woning

“Ik woon in een monumentaal pand. Nou ja, pand… Het is meer een appartementje”, vertelt Jasmine. “Het pand is van binnen opgesplitst in meerdere woningen dus ik woon er eigenlijk met meer mensen. Maar toch, het is monumentaal. En dat betekent authentieke details. Ornamenten op het plafond, een originele haard en een prachtige houten vloer.”

Sfeervol is het dus zeker. Maar wel een beetje zomers, vond ze. “Een likje verf kon het wel gebruiken, ja. Zeker nu het winter wordt. Dan past lichtgroen toch niet helemaal. Ik heb hem liever donkerblauw. Dat steekt ook mooi af bij de lichte houten vloer.”

Verf op de houten vloer

Zo gezegd, zo gedaan. Jasmine koopt een pot verf, haalt een trap uit de berging en gaat enthousiast aan de slag met de muur. Ze is ongeveer halverwege als het misgaat. “Ik zat gewoon niet op te letten. Ik draai me om en loop vol tegen de volle emmer met verf aan. En die valt om. Natuurlijk precies naast de krant die ik had klaargelegd.”

Zelf schoonmaken

Een flinke lading verf op die mooie lichte houten vloer dus. Snel pakt ze een doek met water. “Dat hielp een beetje, het grootste gedeelte kreeg ik er wel mee weg. Maar er bleef een grote donkerblauwe waas op de vloer zitten. Ik kreeg het er met geen mogelijkheid vanaf.”

Jasmine besluit een professioneel bedrijf in te schakelen, ook omdat ze bang is de vloer te beschadigen met haar geboen. “Helaas moest de hele vloer opnieuw geschuurd en gelakt worden. Zo werd het toch ineens een duur grapje, die nieuwe kleur op de muur.”

Inboedelverzekering inschakelen

Dan bedenkt ze ineens dat haar inboedelverzekering  misschien kan helpen. “Voor ik hier kwam wonen, heb ik me expres allrisk verzekerd. Ik ben nou eenmaal niet de meest handige Harry”, lacht ze. Tijd om een telefoontje te plegen dus. “Ze wisten me te vertellen dat ik inderdaad een vergoeding zou krijgen voor mijn onhandige actie. Superfijn!”

Eigen risico voor je inboedelverzekering

Jasmine krijgt een deel van de reparatiekosten van haar vloer vergoed. Een deel, want ze betaalt wel een eigen risico . “Ja, dat wist ik van tevoren. Maar ik ben al lang blij dat ik überhaupt een vergoeding kreeg. Mijn vloer ziet er weer prachtig uit en de muur is donkerblauw. Kan ik in een mooi interieur de winter doorbrengen!”

All risk verzekerd

Ben jij ook niet de handigste in huis? Misschien is de module All risk  voor jou dan ook een verstandige keuze. Zo krijg je ook de schade vergoed als je per ongeluk iets omstoot of laat vallen. Je kunt de module het hele jaar aan- of uitzetten. Dat is dan wel weer handig!

Bij FBTO heb je keuze uit 2 inboedelverzekeringen. Meer weten? Je kunt hier onze inboedelverzekeringen vergelijken

Misschien vind je dit ook interessant...