Naar inhoud

Schade door je dieren: verzekerd of niet?

Dierendag. Een goed moment om stil te staan bij je verzekering. Is schade door de hond of kat verzekerd?
4 oktober 2018

Dierendag! Tijd om je hond, kat, schaap, konijn, paard, vis of kip in het zonnetje te zetten. Want je bent gek op je (huis-)dier. Een onderdeel van je leven. Je zorgt elke dag voor ze en krijgt hier veel liefde voor terug. Maar wat doe je als je hond je dure zonnebril kapot heeft gekauwd? Krijg je de schade dan vergoed? Dierendag. Een mooi moment om ook even stil te staan bij je verzekering.

Van poeslief tot kattenkwaad

Je lievelingsdier kan voor jou waarschijnlijk weinig verkeerd doen. Toch kan je trouwe viervoeter veel schade veroorzaken. Bijvoorbeeld door de gloednieuwe bank van je moeder te verpesten of de zonnebril van de buurman van tafel te stoten. Met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je huisdier toebrengt aan iemand anders. Of aan de spullen van iemand anders dus. Je bent als eigenaar altijd aansprakelijk voor je huisdier. Dus ook als je huisdier naar een oppas gaat.

Heb je huisdieren voor het uitoefenen van een beroep of bedrijf? Dan ben je niet verzekerd met onze aansprakelijkheidsverzekering.

Ezelstreken door hobby vee

Niet al het vee is zo mak als een schaap. Soms hebben ze een eigen willetje. Hierdoor kan wel eens schade ontstaan, zoals een kapot hek of een gesloopte schuur. Houd je kleinschalig vee en doe je dit puur voor de hobby? En draait je hobby niet om de inkomsten? Dan ben je hier met de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO voor verzekerd. Staat je paard in het buitenland gestald? Geen probleem, ook dan ben je gewoon verzekerd. Onze aansprakelijkheidsverzekering heeft een wereldwijde dekking.

Houd je bedrijfsmatig vee of puur voor de inkomsten? Dan ben je niet verzekerd met onze aansprakelijkheidsverzekering.

Bokkensprongen tijdens het paardrijden

Paardrijden is een mooie sport, maar niet geheel zonder risico’s. Paarden blijven dieren en kunnen soms schrikken of bokken. Zelfs het beste paard van stal. Gaat er tijdens het rijden iets mis en ontstaat er schade? Dan is de eigenaar van het paard aansprakelijk. Lease of huur je een paard? Dan valt de schade onder de aansprakelijkheidsverzekering van de eigenaar, zoals een manege. De eigenaar is alleen aansprakelijk voor ‘eigen energie’ van het paard. Doet het paard niets verkeerd, maar val je er door je eigen handelen vanaf? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de schade.

Rijd je met je paard hobbymatig wedstrijden? Dan ben je verzekerd voor schade aan toeschouwers. Schade aan andere deelnemers is niet verzekerd. Zij zijn op de hoogte van de risico’s die bij het rijden van wedstrijden komen kijken. Rijd je professioneel en beroepsmatig wedstrijden en krijg je inkomen door het houden van paarden? Dan moet je een hippische verzekering afsluiten. Informeer hiernaar bij de Hippische Bond.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten: vooruit met de geit!

Heb jij al een FBTO Aansprakelijkheidsverzekering? Bereken je premie en sluit je aansprakelijkheidsverzekering simpel en snel online af. Zo ben je binnen 5 minuten verzekerd voor de apenstreken van je (huis-)dier. Fijne dierendag!

Misschien vind je dit ook interessant...