Naar inhoud
Vrouw op de fiets met roze zwemband

In een paar dagen de wereld rond in eigen land!

In een uurtje reizen van Canada naar Engeland. En in 5 kwartier van Engeland naar Egypte. Gewoon in Nederland…
29 april 2021

Op wereldreis in Nederland

Ons land kent oneindig veel dorpjes met buitenlandse plaatsnamen, waar ook nog eens genoeg te doen is. Stap in- of op en ga op wereldreis in eigen land. Laat je verrassen door de route die wij voor je hebben uitgestippeld.

In de auto of op de motor in een paar dagen de wereld rond. Dat kan: gewoon in eigen land.

Routekaart wereldreis in Nederland

Canada en het Canadameer 

Het echte Canada staat bekend als het land met de grote meren. Canada in de provincie Friesland is een dorp met 90 huizen en 220 inwoners. Én het Canadameer, met zandstrand en 2 campings. Vergeet ook je wandelschoenen niet, het Canadameer ligt in het boomrijke Nationaal Park Drents-Friese Wold.

In een uurtje van Canada naar Engeland

Op een ruim uurtje rijden van Canada ligt Engeland, tussen Apeldoorn en Beekbergen. Een prima uitvalsbasis voor leuke uitjes. Zoals de Apenheul, de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum voor kunstliefhebbers. Vergeet Paleis ’t Loo niet, hier woonden de Oranjes ruim 300 jaar. Nu een museum, omgeven door paleistuinen, stallen en koetshuizen.

Walk like an Egyptian

En doorrr: op naar Egypte! Een dorpje met 40 inwoners zonder kamelen of piramides. Maar wel vlakbij de eeuwenoude Hanzestad Venlo. Ondanks de grote schade van de Tweede Wereldoorlog heeft Venlo nog een historisch centrum. Met het 16e-eeuwse stadhuis aan de markt uit 1597 bijvoorbeeld.

Ook in Nederland goed verzekerd

Ja, want ook als je de grens niet overgaat, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Wel zo'n fijn gevoel, toch?

Dieper Limburg in: naar Nazareth

Nazareth is een van de 44 buurten van de gemeente Maastricht. Na een fotomomentje bij het bordje Nazareth kun je Maastricht in. Maastricht is een van de meest geliefde steden voor citytrips, én terecht. In Maastricht mag een terrasje op het gezellige Vrijthof natuurlijk niet ontbreken!

Turkeye aan de Noordzee

Nee, het is geen spelfout. Dit dorpje in Zeeuws-Vlaanderen schrijf je net iets anders. Overnachten kun je in Breskens, dat ligt iets verderop. Breskens is bekend om de visrestaurants, met vele soorten vis en mosselen, kreeften en oesters. En vanuit Breskens ben je in no-time in de Belgische badplaats Knokke.

Vakantie voorbij. Of toch niet?

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer zien? Of wil je gewoon langs wat plaatsen toeren voor een foto van bijvoorbeeld Bern, Bombay, California, Denemarken, Moskou of Napels? Stippel dan zelf je route uit met deze namengids.

Last, but not least. Check je verzekeringen!

Ga je op vakantie of een weekendje weg? Een reisverzekering vergoedt schade als je op reis bent. Ga je langer dan 2 weken weg per jaar en af en toe een weekendje? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende. Kies ook aanvullende modules, bijvoorbeeld de module Vervoer, waarmee je verzekerd bent bij een ongeluk of pech onderweg. Bereken je premie in 2 minuten.

Misschien vind je dit ook interessant...