Naar inhoud
Stellen die van huis ruilen

Van huis ruilen op vakantie

Een leuke vakantie in eigen land? Doe aan huizenruil en ontdek wat Nederland te bieden heeft! Deze FBTO-klanten gingen je voor.
24 juli 2020

Vakantie ziet er dit jaar iets anders uit dan normaal. Door het coronavirus blijven veel mensen in Nederland. Het resultaat? Bomvolle campings en vakantieparken. Hoe zorg je dan toch voor een fijne vakantieplek? Huizenruil! FBTO-klanten Patrick en Marianne en Anke en Anne-Jelmer gingen je voor. In de video’s vertellen zij hoe het er aan toe ging. Reisverzekering aan en ruilen maar!

Van huis ruilen: vakantie, maar dan anders

Hoe ontdek je het beste een andere provincie? Door van huis te ruilen met een local natuurlijk! Daarom stuurden we Anke en Anne-Jelmer van hun woonplaats in Friesland naar het huis van Patrick en Marianne in Noord-Holland. En andersom natuurlijk. Een week lang verzonnen ze allerlei activiteiten voor elkaar, om zo de nieuwe omgeving goed te leren kennen.

En wij mochten met ze mee! Bekijk de video’s hieronder en ontdek hoe zo’n huizenruil in z’n werk gaat.

Anke en Anne-Jelmer: van Friesland naar Noord-Holland

Picknicken op het strand, surfen in de zee en een toertocht door de omgeving. Zo leren Anke en Anne-Jelmer Noord-Holland kennen.

Patrick en Marianne: van Noord-Holland naar Friesland

Kitesurfen op het IJsselmeer, mountainbiken in Appelscha en de Elfstedentocht met de auto. Patrick en Marianne ontdekken Friesland!

Goed verzekerd van huis ruilen

Hartstikke leuk, zo’n huizenruil. Maar hoe zit het eigenlijk als er per ongeluk iets kapot gaat? Als jij in je gasthuis een dure vaas omver loopt? Of jouw gasten een glas water over je laptop laten vallen? Je leest er alles over in dit artikel over huizenruil en je verzekering.

Misschien vind je dit ook interessant...