Naar inhoud

Tips bij een bosbrand op vakantie

Het komt steeds vaker voor in Europa: bosbranden. Wij geven tips wat je moet doen bij een bosbrand op je vakantie.
27 juli 2017

De afgelopen dagen heeft Zuid-Frankrijk last van bosbranden. Maar ook in Portugal is het steeds raak. Veel campings zijn geëvacueerd. Maar hoe zit het dan met je reisverzekering? Wat moet je doen als er een bosbrand uitbreekt?

Vraag meer informatie bij de lokale autoriteiten

Ben je al in het gebied waar bosbranden zijn, of ga je er nog naartoe? Vraag dan advies bij de lokale autoriteiten. Bijvoorbeeld de gemeente. Zij regelen ook de evacuaties.

Neem ook contact op met de accommodatie

Ga je nog op vakantie naar het gebied waar op dit moment bosbranden zijn? Neem dan ook contact op met de camping of accommodatie waar je de vakantie geboekt hebt. Zij kunnen je vertellen of de toegangswegen nog begaanbaar zijn en of je nog kunt komen. Ook als je al op de camping of in je vakantieverblijf bent, is het verstandig meer informatie op te vragen bij de accommodatie.

Ben je gewond? Of in nood? Bel dan de FBTO Alarmcentrale

Je kunt 24/7 bellen met de FBTO Alarmcentrale ((+31) (0) 58 234 56 50). Dus ook in het weekend. Eurocross Assistance voert voor ons de alarmcentrale uit. Zij kunnen je verder helpen als je bijvoorbeeld gewond bent. Neem altijd zo snel mogelijk contact op met de FBTO Alarmcentrale. We vertellen je dan wat voor hulp je kunt krijgen. En wat wij wel en niet betalen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Misschien vind je dit ook interessant...