Naar inhoud
bosbrand vakantie

Bosbrand op vakantie: dit kun je doen

Je moet er niet te veel over nadenken, maar wel goed voorbereid zijn. Wat doe je als een bosbrand uitbreekt op vakantie?
4 augustus 2021

Door klimaatverandering en de bijbehorende hittegolven worden landen steeds vaker getroffen door bosbranden. Zo is het regelmatig raak in bijvoorbeeld Portugal, Zuid-Frankrijk en Griekenland. Laat je niet bang maken en geniet gewoon van je vakantie. Maar wees wel voorbereid. Hoe? Door deze blog te lezen bijvoorbeeld. Zo weet je wat je moet doen bij een bosbrand op vakantie. En hoe het dan zit met je reisverzekering.

Check je vakantiegebied op bosbranden

Het is verstandig om van tevoren goed te checken of er in het gebied waar je op vakantie gaat regelmatig bosbranden voorkomen. Is dat niet zo? Dan is er niets om je druk over te maken. Bestaat er wel kans dat er een bosbrand uitbreekt? Lees dan snel verder.

Informatie van lokale autoriteiten

Het spreekt voor zich dat de lokale autoriteiten altijd het beste op de hoogte zijn van de actuele situatie. Ben je al in het gebied waar bosbranden zijn? Of ga je naar een gebied met bosbranden? Vraag dan van tevoren advies aan de lokale autoriteiten zoals de gemeente. Is er in jouw vakantiegebied nog niks aan de hand? Sla dan vast de contactgegevens op. Zo kun je ter plekke snel contact opnemen als dat nodig is.

De plek waar je verblijft

Weet je nu al dat er een grote kans is op bosbranden in je omgeving? Of zijn ze er al? Dan is het slim om contact op te nemen met het hotel, de camping of andere plek waar je verblijft. Ze kunnen je daar waarschijnlijk precies vertellen of het nog veilig is om te komen. En zo ja, welke route dan verstandig is om te rijden.

Nood? Neem contact op met de FBTO Alarmcentrale

Neem bij een noodgeval of als je gewond bent gelijk contact met ons op via (+31) (0)58 234 56 50. Je belt dan met de FBTO Alarmcentrale. Dat kan 24 uur per dag, ook in het weekend. Zij kunnen je verder helpen, bijvoorbeeld als je medische hulp nodig hebt of geëvacueerd wordt. Zo word je snel geholpen en kom je niet voor verrassingen te staan.

Je reisverzekering

Kun je dankzij de bosbrand nog niet naar huis? Of maak je extra kosten om thuis te komen? Dan wordt dat vergoed door de FBTO Reisverzekering.

Heb je nog geen reisverzekering? Bereken je premie en sluit hem direct online af. Dat heb je binnen 2 minuten al geregeld. Wel zo’n fijn gevoel.

Misschien vind je dit ook interessant...