Naar inhoud
een vrouw slingert haar benen vrolijk vooruit op de fiets, op de achtergrond staan bomen vol in de bloesems

Verbeterde rechtsbijstand­verzekering van FBTO

Met de tips die we van onze klanten hebben gekregen, zijn we flink wezen hameren en timmeren aan de FBTO Rechtsbijstandverzekering. We zetten graag alle verbeteringen voor je op een rij.
2 oktober 2023
FBTO lanceert in oktober 2023 de verbeterde FBTO Rechtsbijstandverzekering. Zelfde verzekering, nieuwe jas, stevigere voering. Zo krijg je via ons de rechtshulp die beter past bij de situaties van vandaag. We kunnen je in de toekomst bijvoorbeeld beter helpen als je te maken krijgt met een echtscheiding. Of als je mediation nodig hebt bij een conflict met je buren.

Alle verbeteringen op een rij

  • De basisdekking verdwijnt. Daardoor kun je beter kiezen wat jij nodig hebt.
  • De module Werk & Inkomen heet voortaan Werk, Inkomen & Pensioen. Want ook voor de klanten die genieten van een pensioen is deze module relevant!
  • Fiscaal & Vermogen heet vanaf nu Familie, Belasting & Vermogen. Met deze module ben je nu ook verzekerd voor erfrecht, familierecht en personenrecht. Deze dekkingen vielen hiervoor onder de module Consument & Wonen.
  • Kies je voor de module Familie, Belasting & Vermogen? Dan ben je ook verzekerd voor scheidingsmediation. Een onafhankelijke mediator helpt jullie om goede afspraken te maken tijdens een (echt)scheiding.
  • Je hebt voor geen van de modules wachttijd. Alleen als je gebruik wil maken van scheidingsmediation. 

700 juristen, advocaten en mediators staan voor jou klaar

Wist je dat Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) onafhankelijke juridische dienstverlening verleent voor de FBTO-klanten? SAR is een van de grootste rechtshulpverleners van Nederland. Nieuwsgierig geworden naar SAR? Op de website van SAR vertellen we precies hoe we werken

Uniek in Nederland: mediation bij burenruzie

Wist je dat SAR voorloper is op gebied van mediation bij burenrecht? Overlast van de buren kan frustrerend zijn. Veel kan je natuurlijk zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan praten met je buren, een logboek bijhouden of een melding  doen bij de gemeente of (als het nodig is) de politie. Kom je er niet uit met je buren? En heb je de module Consument & Wonen? Dan staan onze juristen voor je klaar.

Zelf advies krijgen met deze handige juridische adviestools

Wist je dat SAR veel unieke adviestools live heeft staan op haar website? Erg handig als je bijvoorbeeld wil uitzoeken of je arbeidscontract aan alle eisen voldoet. Of als je problemen hebt met de levering van je nieuwe televisie. Kom je er niet uit met de adviestools? Geen zorgen, we staan gewoon voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt.

Stel je rechtsbijstandverzekering zelf samen

Iedereen is anders. Daarom kun je bij FBTO je eigen verzekering samenstellen. Zodat je verzekering past bij de situatie van jou en je gezin. Je stelt je verzekering samen en berekent je premie online. Kost je slechts 2 minuutjes. 

Misschien vind je dit ook interessant...