Naar inhoud

Europese binnen­wateren

Wil je varen in Nederland en in Europa tot 10 mijl uit de kust? Kies dan dit vaargebied.

Verzekerd varen binnen Europa

In dit vaargebied ben je met je FBTO Bootverzekering verzekerd in Nederland en op de Europese binnenwateren tot 10 mijl uit de kust. Dat geldt op het water, maar ook voor het vervoer van je boot op de trailer.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Liever een ander vaargebied?

Blijf je binnen Nederland of wil je juist de zee op? Kies een ander vaargebied.

Nederlandse binnenwateren

Hier ben je verzekerd op de Nederlandse rivieren, kanalen, vaarten, meren en zeehavens. Meer over Nederlandse binnenwateren

Europese zeeën

Zijn jij en je boot zeewaardig? Voor de Europese zeeën kies je dit vaargebied. Meer over Europese zeeën

Europese zeeën en rondje Cariben

Wil je vanuit Europa via de Kaapverdische Eilanden naar het Caribisch gebied varen? Kies dan dit vaargebied. Meer over Europese zeeën en Cariben

Werelddekking

Wil je met je boot de wereld rond? Kies dan dit vaargebied. Meer over Werelddekking

Internationaal verzekeringsbewijs nodig

In de meeste Europese landen is het verplicht om een bootverzekering af te sluiten, zeker in de populaire vakantielanden rond de Middellandse Zee. Meestal is een Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB) voldoende. Hierin staat in verschillende talen dat je verzekerd bent. Je kunt het bewijs bij ons aanvragen.

Vaargebied gekozen, verzekering geregeld?

Dan ben je klaar om te gaan! Nog een laatste tip. Fotografeer je boot en de motor. Zo weet je precies hoe alles er voor vertrek uitziet en heb je bewijs bij eventuele schade.

Varen in het buitenland: wat je nodig hebt

Met je boot varen in Italië, Griekenland, Europa. Heerlijk! Je bootverzekering is geregeld. Wat heb je nog meer nodig?
Lees het hele bericht
varen buitenland tips

Veelgestelde vragen

In de meeste Europese landen is het verplicht om je boot voor aansprakelijkheid te verzekeren. Dit toon je aan met een Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB). Hierin staat in verschillende talen dat je verzekerd bent.

Je kunt een IVB bij ons aanvragen. Bel ons op (058) 234 56 66. Heb je plannen om in het buitenland te varen? Dobberen op het Gardameer of genieten van de Griekse zon op je gezicht? Zorg dan dat je dit geregeld hebt.

Nee, er zijn 2 uitzonderingen.

  1. Heeft je boot een motor en ga je varen in Italië? Dan heb je een Italië certificaat nodig. Heeft je boot geen motor? Dan heb je in Italië wel voldoende aan een Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB). Goed om te weten: als het IVB aanvraagt, heb je de gegevens van je motor en je registratienummer nodig.
  2. Ga je naar Griekenland? Dan heb je een Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB) én een Griekenland certificaat nodig.

Deze documenten kun je bij ons aanvragen. Bel ons op (058) 234 56 66. Heb je een tripje Gardameer of Griekse eilanden op de planning? Zorg dan dat je dit geregeld hebt.

Je kunt je vaargebied het hele jaar door aanpassen. Bijvoorbeeld als je in Nederland wilt blijven of juist verder weg wilt. Stuur ons even een Whatsappje op 06 82 75 67 58. Wij regelen het voor je.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.