Naar inhoud

Europese zeeën

Zijn jij en je boot zeewaardig? Voor de Europese zeeën kies je dit vaargebied bij je FBTO Bootverzekering.

Verzekerd varen op de Europese zeeën

In dit vaargebied ben je met je FBTO Bootverzekering verzekerd in Nederland en in Europa, ook op zee. Dat geldt op het water, maar ook voor het vervoer van je boot op de trailer.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat je wel en niet verzekerd is.

Liever een ander vaargebied?

Blijf je binnen Nederland of wil je juist de zee op? Kies een ander vaargebied.

Nederlandse binnenwateren

Hier ben je verzekerd op de Nederlandse rivieren, kanalen, vaarten, meren en zeehavens. Meer over Nederlandse binnenwateren

Europese binnenwateren

Wil je varen in Nederland en in Europa tot 10 mijl uit de kust? Kies dan dit vaargebied. Meer over Europese binnenwateren

Europese zeeën en rondje Cariben

Wil je vanuit Europa via de Kaapverdische Eilanden naar het Caribisch gebied varen? Kies dan dit vaargebied. Meer over Europese zeeën en Cariben

Werelddekking

Wil je met je boot de wereld rond? Kies dan dit vaargebied. Meer over Werelddekking

Zijn jij en je boot zeewaardig?

Kies je voor Europese zeeën? Dan willen we dat je boot, uitrusting en bemanning zeewaardig zijn.

Internationaal verzekeringsbewijs nodig

In de meeste Europese landen is het verplicht om een bootverzekering af te sluiten, zeker in de populaire vakantielanden rond de Middellandse Zee. Meestal is een Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB) voldoende. Hierin staat in verschillende talen dat je verzekerd bent. Je kunt het bewijs bij ons aanvragen.

Veilig het water op met de juiste bootuitrusting

Veiligheid op de boot is belangrijk. En dat begint met een goede bootuitrusting. Bekijk onze checklist.
Lees het hele bericht
veiligheid op de boot

Veelgestelde vragen

In de meeste Europese landen is het verplicht om je boot voor aansprakelijkheid te verzekeren. Dit toon je aan met een Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB). Hierin staat in verschillende talen dat je verzekerd bent.

Je kunt een IVB bij ons aanvragen. Bel ons op (058) 234 56 66. Heb je plannen om in het buitenland te varen? Dobberen op het Gardameer of genieten van de Griekse zon op je gezicht? Zorg dan dat je dit geregeld hebt.

Nee, er zijn 2 uitzonderingen.

  1. Heeft je boot een motor en ga je varen in Italië? Dan heb je een Italië certificaat nodig. Heeft je boot geen motor? Dan heb je in Italië wel voldoende aan een Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB). Goed om te weten: als het IVB aanvraagt, heb je de gegevens van je motor en je registratienummer nodig.
  2. Ga je naar Griekenland? Dan heb je een Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB) én een Griekenland certificaat nodig.

Deze documenten kun je bij ons aanvragen. Bel ons op (058) 234 56 66. Heb je een tripje Gardameer of Griekse eilanden op de planning? Zorg dan dat je dit geregeld hebt.

Je kunt je vaargebied het hele jaar door aanpassen. Bijvoorbeeld als je in Nederland wilt blijven of juist verder weg wilt. Stuur ons even een Whatsappje op 06 82 75 67 58. Wij regelen het voor je.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.