Naar inhoud

Cabrio-rijders. Hoe doen zij het?

Waar moet je aan denken als je van plan bent om een cabrio aan te schaffen.
16 september 2019

Rijden in een cabrio maakt gelukkig

Staat een cabrio op jouw wensenlijstje? Lekker in de frisse lucht, met de zon op je gezicht terwijl je geniet van de omgeving? Niet zo vreemd, want rijden met open dak maakt je gelukkig, zo blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. Cabriorijders geven zichzelf een 8 voor hun geluksgevoel, gewone autorijders een 7,3. In dit artikel vertellen we je alles over het heerlijke leven van een cabriobezitter.

Wat kost een cabrio?

Veel mensen dromen van een cabrio, maar denken dat ze dat nooit kunnen betalen. Goed nieuws: je kunt rijden zonder dak zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Bij FBTO zijn er cabrio’s verzekerd met een waarde tussen de 4.000 (bijvoorbeeld een Citroen 2CV) en ruim 141.000 euro (bijvoorbeeld een Porsche cabrio 3.8 Carrera) Wil je dat je cabrio lang meegaat, zorg dan goed voor hem. Vooral de auto’s met een zacht dak (soft top) kun je het beste binnen stallen . En je zaterdagse rondje door de wasstraat kun je het beste vervangen door ouderwets met de hand wassen. Dan heb je het langste plezier van je cabrio! Lees het verhaal van Martijn waarin hij vertelt over zijn cabrio-sportauto.

Hoe verzeker je een cabrio?

De FBTO Autoverzekering stel je samen zoals jij dat wilt. Ook als je een cabrio hebt! Kies voor WA, WA-Plus of WA-Casco, afhankelijk van de leeftijd van je auto en de gewenste dekking. Goed om te weten: bij FBTO is de kap van je cabrio standaard meeverzekerd! Je vult je basis autoverzekering aan met de modules die bij jou en je cabrio passen. Zo betaal je dus alleen voor wat je zelf kiest. Kies bijvoorbeeld voor de module Pechhulp Binnenland. Met meerdere modules valt er genoeg te kiezen. En heb je al een autoverzekering bij FBTO? Dan pas je deze makkelijk en snel aan in MijnFBTO.
Kies de verzekering die bij je past
hoe verzeker je een cabrio

Leuke cabrio-weetjes

Omdat het rijden in een cabrio vooral erg leuk is, delen we graag nog een paar weetjes met je. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • je vanaf 10 graden goed kunt rijden met open dak?
  • Maurice de Hond in 2012 een groot onderzoek heeft gedaan onder cabrio-eigenaren, waaruit blijkt dat 40% van de cabriobezitters bijna nooit verkouden is, 64% zichzelf een levensgenieter vindt en 51% het liefst een wijntje drinkt? Gezellige club dus, die cabriorijders!
  • cabrio een afkorting is van het woord cabriolet? En een cabriolet was dan weer een paardenkoets met twee wielen en een opvouwbare leren kap. (bron: Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren)
  • de zwarte Ford Thunderbird-cabriolet van Marilyn Monroe bij een veiling maar liefst €429.000 heeft opgebracht? (bron: Julien’s Auctions)
  • je een cabrio beter niet in de zon kunt zetten, standaard buiten of onder bomen kunt parkeren of door de wasstraat kunt halen?
  • bij FBTO de soft top standaard is meeverzekerd bij WA-Plus en WA-Casco?

Stel zelf je autoverzekering samen

Heb jij een sportauto, elektrische auto of rij je in een heel ander model? En wil je daar zonder problemen van genieten? Kies dan voor de juiste autoverzekering.

Weten hoe anderen het doen? Lees het in de rest van de verhalen