Naar inhoud
reservewiel vakantie

Reservewiel mee op vakantie? Doen!

Het zal je gebeuren. Eindelijk onderweg naar de zon en dan: een klapband! Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn.
13 juli 2020
Zonnebril, check. Zonnebrand, check. Reservewiel, huh? Oké, toegegeven: dit is misschien niet de meest voor de hand liggende checklist die je kunt bedenken. Maar het is o zo belangrijk dat je je zaken goed regelt als je op reis gaat. Net zoals een goede reis- en autoverzekering. Dus ga je met de auto op vakantie? Vergeet dan geen reservewiel mee te nemen. Daar weet vakantieganger Jeroen alles van.

Bellen voor een reservewiel op vakantie

“In juni gingen we met de auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk”, vertelt Jeroen enthousiast. “Wat hadden we er zin in! De auto kocht ik vorig jaar nieuw dus dat moest goedkomen. Wist ik veel dat er geen reserveband in zat.”

“Zul je net zien dat we juist toen een klapband kregen. Dat had ik nog nooit meegemaakt! Ineens, bam! Je schrikt je kapot. En dat reservewiel was dus nergens te bekennen. Moesten we het doen met een reparatieset! Nou, om die te gebruiken moet je bijna een automonteur zijn. Gelukkig was hulp slechts 1 belletje van me verwijderd.”

Geen taalbarrières voor de alarmcentrale

“Ik belde de alarmcentrale van FBTO en de medewerker kwam direct in actie. Hij sprak naast Nederlands ook vloeiend Frans. Superhandig, omdat hij contact kon opnemen met een lokale garage. Ik heb tijdens de Franse les op school alleen geleerd hoe ik de weg naar het station vraag. Een fatsoenlijk ‘Hallo meneer, ik heb geen reservewiel op vakantie meegenomen’, komt er echt niet uit.”

Tijdens de reparatie een terrasje pakken

“Ik heb denk ik maximaal een half uur gewacht tot we een sleepwagen aan zagen komen. Daar stapte een Fransman uit. Vlak voordat hij mijn auto onderhanden nam, verwees hij me met handen en voeten naar een terrasje bij de parkeerplaats. Dat hoefde hij me geen 2 keer te gebaren. Ik heb heerlijk gewerkt aan mijn kleurtje, terwijl hij werkte aan mijn auto.”

“Op zich goed geregeld dus. Maar eerlijk is eerlijk: ik was veel liever een paar uur eerder op ons vakantieadres aangekomen. Dus ik weet nu wel hoe belangrijk een reservewiel op vakantie is.”

Pechhulp, check!

Zorgeloos op vakantie, daar doen we het voor. Dat gaat van het vervangen van een band tot het regelen van vervangend vervoer. Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over hoe je auto weer thuiskomt. Tenminste, zolang je bij je autoverzekering de module Pechhulp Buitenland hebt geregeld. Blijf je deze vakantie dichter bij huis? Kies dan de module Pechhulp Binnenland. Net zo handig!

Misschien vind je dit ook interessant...