Naar inhoud

Een reservewiel mee op vakantie?

De auto is ingepakt. Op naar de Franse zomerzon! Maar niet zonder reservewiel dit keer! Lees het verhaal van Jeroen.
20 juni 2019

Zonnebril … Check!
Zonnebrand … Check!
Reservewiel … Huh?
Oké, toegegeven: dit is misschien niet de meest voor de hand liggende checklist die je kunt bedenken. Maar het is o zo belangrijk dat je je zaken goed regelt als je op reis gaat. Net zoals een goede reis- en autoverzekering . Dus ga je met de auto op vakantie? Vergeet dan geen reservewiel mee te nemen. Hier weet vakantieganger Jeroen alles van.

Bellen voor een reservewiel op vakantie

“In juni gingen we met de auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Die auto kocht ik vorig jaar nieuw. Wist ik veel dat er geen reserveband in zat…”, vertelde Jeroen. “Dus toen we een klapband kregen, moesten we het doen met een reparatieset. Nou, om die te gebruiken moet je bijna een automonteur zijn! Gelukkig was hulp slechts 1 belletje van me verwijderd.”

Geen taalbarrières voor de alarmcentrale

“Ik belde de alarmcentrale van FBTO en de medewerker kwam direct in actie. Hij sprak naast Nederlands ook vloeiend Frans. Superhandig, omdat hij contact kon opnemen met een lokale garage. Ik heb tijdens de Franse les op school alleen geleerd hoe ik de weg naar het station vraag. Een fatsoenlijk ‘Hallo meneer, ik heb geen reservewiel op vakantie meegenomen’, komt er echt niet uit.”

Tijdens de reparatie een terrasje pakken

“Ik heb denk ik maximaal een half uur gewacht. Toen stapte een Fransman uit een sleepwagen. Vlak voordat hij mijn auto onderhanden nam, verwees hij me met handen en voeten naar een terrasje bij de parkeerplaats. Dat hoefde hij me geen 2 keer te gebaren. Ik heb heerlijk gewerkt aan mijn kleurtje terwijl hij werkte aan mijn auto. Maar ik weet nu wel: een reservewiel op vakantie meenemen is belangrijk.”

 

Pechhulp… Check!

Zorgeloos op vakantie, daar doen we het voor. Dat gaat van het vervangen van een band tot het regelen van vervangend vervoer. Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over hoe je auto weer thuiskomt. Tenminste, zolang je bij je autoverzekering de module Pechhulp in het buitenland hebt geregeld. En blijf je deze vakantie dichter bij huis? Ontdek hoe de alarmcentrale je ook uit de brand helpt bij autopech in Nederland.

Misschien vind je dit ook interessant...