Naar inhoud
Auto met een ingetikt raam

Inbraak in je auto: wat is verzekerd?

Ingebroken in je auto? Gelukkig ben je verzekerd. Maar wat valt er onder je buitenshuis- en wat onder je autoverzekering?
31 oktober 2019
In je veilige buurt gebeurt eigenlijk nooit iets. Behalve die ene ochtend dan. Want toen je ‘s ochtends in je auto stapte, lag de achterbank vol glas. Raampje ingetikt. In ieder geval hebben ze je auto niet meegenomen. Maar wel je dure zonnebril die nog in het dashboardkastje lag. Dit overkwam Annejet. Inbraak in je auto, wat is verzekerd? Annejet ontdekte de verschillen tussen haar autoverzekering en buitenshuisverzekering.

Auto-inbraak: hoe verzekerd?

Annejet haar 1e reactie was om de schade te melden bij haar autoverzekeraar. Maar zijn er spullen uit je auto gestolen? Dan kan het ook goed zijn dat dit verzekerd is via je buitenshuisverzekering. “Dat wist ik niet”, vertelt Annejet. “Gelukkig legde mijn verzekeraar me uit hoe het precies zit.” Wat is verzekerd bij inbraak in je auto en wat valt onder welke verzekering? We zetten het op een rij:

Gestolen spullen vallen onder je buitenshuisverzekering

Voor losse spullen die uit je auto worden gestolen, gebruik je meestal je buitenshuisverzekering. En dus niet je autoverzekering. Denk aan opladers, kleding, boeken of andere spullen die uit je auto zijn gestolen. “Goed nieuws”, vindt Annejet, “Want dat betekent dat ik een vergoeding voor mijn dure zonnebril kan vragen.”

Annejet zag later dat haar navigatiesysteem ook gestolen was. “Valt dat dan ook onder mijn buitenshuisverzekering?”, vraagt ze zich af. Vraag dit goed na bij je verzekeraar. Want spullen die in de auto vastzitten vallen niet onder je buitenshuisverzekering, maar onder je autoverzekering. Je autoradio is hiervan een goed voorbeeld. Je moet dan wel een WA-Plus of WA-Casco verzekering hebben.

Schade aan je auto valt onder je autoverzekering

Annejet heeft een WA-Plus verzekering. Daarom is schade aan haar auto door inbraak verzekerd. Daar is Annejet blij mee. “Ik kan mijn ruitschade gewoon terugvragen. Gelukkig regende het niet en ik kon de scherven makkelijk opzuigen. Dus verder had ik geen schade. En een nieuwe ruit is tenslotte zo gepiept.”

Maar had het wel geregend? Of hadden de scherven schade veroorzaakt? Dan was Annejet hiervoor ook verzekerd met haar WA-Plus verzekering bij FBTO.

Schade auto inbraak melden

Eerst baalde Annejet behoorlijk. “Wat een gedoe, dacht ik in het begin. Inbraak in de auto, spullen uit auto gestolen, kapotte ruit. Maar dat viel alles mee. Ik kon de schade direct melden. Mijn verzekeraar zorgde voor de rest. En mijn raam was dezelfde dag nog gemaakt.”

Autoschade melden is zo gebeurd. Bij FBTO kan dit:

  • Online gaat het snelst via MijnFBTO. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
  • Toch liever een medewerker spreken? Dan kun je hier contact opnemen met ons.

Wel zo makkelijk en snel!

Misschien vind je dit ook interessant...