Naar inhoud

De vergelijker: fysiek fit vs. mentaal gezond 

Ben jij veel met je gezondheid bezig? En is dat dan fysiek of mentaal? 
21 november 2019

Een fit lichaam en lekker in je vel

Je gezondheid is belangrijk. En daarom zijn veel mensen daar fanatiek mee bezig. Ben jij, net als Miloushka, gefocust op een fit lichaam? Of vind jij je mentale gezondheid erg belangrijk en leef je mindfull, net als Rienke? Waar je focus ook ligt, het is belangrijk dat je zorgverzekering aansluit bij je leven en activiteiten. Bij FBTO kies je daarom zelf welke aanvullende modules je aanzet. Wat zijn de meest gemaakte keuzes?
Miloushka tilt met ingespannen frons een halter op met aan elke kant 3 grote gewichten

Fysiek fit

Miloushka (52) is als powerlifter fysiek fit. Naast haar baan als bedrijfsfysiotherapeut, traint ze inmiddels al twee jaar 2 tot 4 keer per week bij de sportschool. Ze lift met zulke zware gewichten, dat de jongens in de sportschool haar aanspoorden mee te doen aan een powerliftwedstrijd. Miloushka is niet de enige die regelmatig de sportschool induikt, 22,7% van sportend Nederland is er regelmatig te vinden. Hoe verzeker je een lichaam als je een fanatiek sporter bent?

Zorgverzekering 

Een zorgverzekering is een must voor iedereen boven de 18, of je nu veel of weinig sport. Bij FBTO kies je zelf de zorgverzekering met de aanvullende modules die jij nodig hebt. Je bepaalt zelf wanneer je je premie betaalt en je krijgt korting als je kiest voor een vrijwillig eigen risico.

Conditie & Fitheid

Miloushka zit sinds ze veel sport letterlijk beter in haar lijf, haar conditie en houding zijn veranderd. Fysiek fit worden en gezonde voeding gaan hand in hand. Ben jij naast sporten ook bezig met een gezonde voeding? Met de module Conditie & Fitheid kun je je gezonde leefstijl ondersteunen. Zo ben je verzekerd voor een afvalprogramma, health check, sportmassage en kun je een gezondheidstest vergoed krijgen.

Spieren & Gewrichten

Iedere sporter heeft kans op een blessure. Miloushka probeert wanneer ze geblesseerd is met haar trainer te kijken naar wat er nog wél lukt. Met de module Spieren & Gewrichten ben je verzekerd voor fysio-en oefentherapie Cesar/Mensendieck zodat ook je na een blessure snel weer op de been bent. 

Alternatieve geneeswijzen

Lichamelijke klachten opgelopen? Soms is een fysiotherapeut niet voldoende om een blessure te genezen. Dan kan een alternatieve geneeswijze zoals acupunctuur, reflexzonetherapie of homeopathie helpen. Met de aanvullende module Alternatieve geneeswijzen ben je aanvullend verzekerd voor alternatieve behandelingen en geneesmiddelen tot je gekozen maximum vergoeding.

Rienke lacht je toe vanuit haar woonkamer

Mentaal gezond

Nadat Rienke in de zomer van 2018 geen balans meer had tussen werk en haar gezin, heeft ze haar baan opgezegd en is ze mindfulnesstrainingen gaan geven aan groepen ouders van bijzondere kinderen. Ze leeft mindful en helpt anderen om ook relaxter in het leven te staan. Rienke is niet de enige Nederlander die een mentaal zware periode doorging. Maar liefst 43,5% van alle Nederlanders krijgt ooit in zijn leven te maken met een psychische klacht of aandoening. Welke verzekeringskeuzes maken mensen die actief bezig zijn met hun mentale gezondheid?

Zorgverzekering

Iedere Nederlander heeft een basisverzekering, daarmee krijgt je zorg die medisch noodzakelijk is. Bij FBTO kun je je basisverzekering aanvullen met modules die bij je passen.

Conditie & Fitheid

Leef jij zowel mentaal als fysiek bewust? De module Conditie & Fitheid is niet alleen voor de sportievelingen, het is óók voor mensen die zowel mindful leven als gezonde voeding erg belangrijk vinden. Binnen deze module is het mogelijk om net als Rienke deel te nemen aan een mindfulnesstraining, als deze gegeven wordt door een erkende trainer.

Beter in je vel

Het kan iedereen overkomen: even niet lekker in je vel zitten. Rienke vond haar oplossing in mindfulness. Kom jij er zelf niet uit? Dan kan de module Beter in je vel uitkomst bieden. Bij deze module kies je zelf welk online zelfhulp programma (e-health) bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld met een cursus Piekeren volgen. Hier leer je hoe kunt denken in oplossingen in plaats van problemen. 

Alternatieve geneeswijzen

Soms kunnen alternatieve geneeswijzen, zoals bijvoorbeeld acupunctuur, reflexzonetherapie of homeopathie uitkomst bieden. Zo kan massagetherapie Shiatsu helpen om goed te ontspannen. Met de module Alternatieve geneeswijzen ben je aanvullend verzekerd voor alternatieve behandelingen en geneesmiddelen tot je gekozen maximaal verzekerd bedrag.

Stel zelf je zorgverzekering samen

Mensen én prioriteiten verschillen als het gaat om gezondheid. De één is erg bezig met fysiek fit worden en spieren kweken, terwijl de ander juist bezig is met mentale gezondheid en mindful leven. Of allebei! Bij FBTO stel je zelf je zorgverzekering samen. Je kiest naast de basisverzekering aanvullende modules die bij jou passen. Zo houd je grip op je zorgkosten! Nieuwsgierig naar de premie?

Ontdek ‘De Eerste’

In het thema ‘De Eerste’ lees je inspirerende verhalen van FBTO-klanten die hun eerste ervaringen delen. Lees het verhaal van Rienke over de eerste mindfulnesstraining.

Meer vergelijken?

In de Vergelijker ontdek je de verzekeringskeuzes van 2 verschillende mensen. Ontdek bijvoorbeeld welke keuzes Rowan maakte voor haar elektrische auto in vergelijking met die van Martijns sportwagen.

Weten hoe anderen het doen?

In ‘Doeners Dichtbij’ laten anderen zien hoe zij hun droom hebben waargemaakt. Sanne bijvoorbeeld. Ze deelt haar ervaringen en geeft tips.