Naar inhoud

Tandzorg na een ongeval

Soms heb je extra hulp nodig van de tandarts als je door een ongeluk problemen hebt met je gebit. Heb je een FBTO Zorgverzekering en de module Tand ongeval aanstaan? Dan kun je een vergoeding krijgen voor tandartskosten na een ongeval.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.

2023
Basisverzekering
Nee
Aanvullende module
Tand ongeval
Eigen risico
Nee
Toestemming nodig
Je tandarts of kaakchirurg vraagt toestemming voor je aan

Veelgestelde vragen

Je krijgt met de module Tand Ongeval een vergoeding voor tandartskosten als gevolg van een ongeval tot maximaal € 10.000,- per kalenderjaar, per verzekerde. De behandeling moet het gevolg zijn van een ongeval tijdens de periode dat je de module aan hebt staan. Daarnaast moet de behandeling plaatsvinden binnen 1 jaar na het ongeval. Is je gebit nog niet volgroeid? Dan kan de behandeling ook na 1 jaar plaatsvinden.

Let op: zowel tijdens het ongeval als tijdens de behandeling moet de module Tand ongeval aanstaan.

Bekijk ook de vergoeding in 2022.

  • Een behandeling die al nodig was voor het ongeval
  • Een behandeling als u deze al vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, zoals kosten voor tandarts en mondhygiënist tot 18 jaar, of een uitgestelde fronttandvervanging.
  • Een behandeling als u een ongeval kreeg door:
  • een ziekte
  • eigen schuld of opzet
  • alcoholgebruik
  • drugsgebruik
  • een vechtpartij, behalve bij zelfverdediging

Je betaalt voor een vergoeding uit de aanvullende module geen eigen risico.

Wij vergoeden aan verzekerden tandheelkundige zorg door een door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) erkende tandarts-parodontoloog of een door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) erkende tandarts-implantoloog.

Je tandarts of kaakchirurg vraagt toestemming voor je aan. Goed om te weten, voor behandelingen met spoed kan dit ook achteraf. Maar voor de vervolgbehandelingen is er dan wel weer vooraf toestemming nodig. 

De module Tand ongeval kun je direct aanzetten als je de FBTO Zorgverzekering afsluit. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten wanneer het jou uitkomt. De module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. Zet je bijvoorbeeld in maart een module aan? Dan gaat de module 1 april in. Je kunt vanaf 1 april de module gebruiken. Dan ga je dus ook premie betalen.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 202320222021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!