Naar inhoud

Gezinszorg

Heb jij of je partner plotseling te maken met een ziekenhuisopname of ben je tijdelijk beperkt in je bewegingsvrijheid? Vanuit de module Zorg & Herstel heb je onder voorwaarden recht op gezinszorg.

Wat is het?

Gezinszorg helpt je tijdelijk bij het huishouden. Bijvoorbeeld een oppas, of iemand die je hond uitlaat.

Wat wordt vergoed in 2019?

In totaal krijg je met deze module maximaal € 750,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde. Krijgt een van de volwassenen in het gezin te maken met een opname in het ziekenhuis of een tijdelijke ernstige bewegingsbeperking? Dan heb je recht op een vergoeding van € 75,- per dag voor de kosten van gezinszorg. De vergoeding moet uitsluitend gebruikt worden om tijdelijk professionele hulp in de huishouding in te huren. Wij vergoeden per volwassen verzekerde. Deze vergoeding krijg je ook als je alleen op de polis verzekerd bent.

Wij vergoeden alleen de volgende diensten:

  • oppascentrale
  • hondenuitlaatservice
  • thuiszorg
  • witte werkster
  • bezorgkosten van de boodschappenservice, bijvoorbeeld voor boodschappen die je via internet bestelt
  • tussenschoolse opvang van de kinderen

Bij een tijdelijke ernstige bewegingsbeperking is de periode waarin je gebruik kunt maken van de gezinszorg maximaal 4 maanden.

Let op: onze aanvullende module Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Heb je voor een vergoeding vooraf toestemming nodig?

Ja, wij moeten vooraf toestemming geven. Daarvoor hebben wij een medische verklaring nodig van de behandelend (para)medicus.

Wanneer kan ik deze module aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk hier de voorwaarden voor de aanvullende modules (pdf) van FBTO.