Naar inhoud

AirDoctor app

Ben je op vakantie en heb je met spoed een arts nodig? Met de app van onze partner vind je meteen een arts bij jou in de buurt.

  • Zie in 1 oogopslag welke arts in je buurt is
  • Lees meteen alle informatie over de arts
  • Maak direct een afspraak

Download AirDoctor

Download de app via de Google Play Store of de App Store. Het gebruik van de app is gratis.

Goed om te weten: de app is van onze partner AirDoctor. Voor het gebruik van de app gelden de voorwaarden van AirDoctor. Dat betekent dat FBTO ook geen gegevens over je gezondheid krijgt die jij doorgeeft aan je arts.

Zie meteen welke arts in de buurt is

Ben je op reis en moet je met spoed naar een arts? Met de AirDoctor app zie je in 1 oogopslag welke arts er bij jou in de buurt is. En welke taal de arts spreekt. Je maakt meteen een afspraak in de app. 

Stuur de factuur naar je zorgverzekering

Heb je aan 1 afspraak genoeg? Stuur dan de factuur van de behandeling naar je zorgverzekering. Goed om te weten: check vóór je naar de arts gaat of je verzekerd bent voor de behandeling.

Vervolgafspraak nodig? Bel dan de FBTO Alarmcentrale

Heb je toch nog een afspraak nodig voor dringende zorg? Bijvoorbeeld omdat je foto’s moet laten maken. Of omdat je geopereerd moet worden. Neem dan direct contact op met de FBTO Alarmcentrale

Zo werkt de AirDoctor app

Een dokter bij jou in de buurt is zo gevonden:

  1. Vul in het zoekveld je adres of postcode in en wat voor arts je zoekt (bijvoorbeeld: huisarts).
  2. Kies een arts die het beste bij je past.
  3. Maak een afspraak met de arts.
  4. De arts bevestigt de afspraak.
  5. Na je afspraak met de arts krijg je een factuur van AirDoctor. Stuur deze factuur naar je zorgverzekering. Let op, je bent niet voor alle behandelingen verzekerd.

Veelgestelde vragen

Nee, niet altijd. AirDoctor is een handige app om snel een dokter in je buurt te vinden. De app controleert niet of je voor de behandeling die je nodig hebt verzekerd bent. Check daarom zelf altijd goed of je verzekerd bent voor de behandeling.

Heb je gebruik gemaakt van AirDoctor en valt de behandeling onder de zorgverzekering? Stuur de factuur dan naar je eigen zorgverzekering.

Ben je op reis? En heb je met spoed een arts nodig? Daarvoor kan je AirDoctor gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je ziek wordt. Of je enkel verstuikt. Behandelingen die geen spoed hebben kun je niet regelen via AirDoctor.

Ja, je kunt beide apps goed gebruiken als je op vakantie een dokter nodig hebt. Het verschil is dat je de Dokter op Zak app gebruikt als je op afstand medisch advies wilt vragen aan een medisch specialist. Maar wil je liever naar een arts toe? Of moet een arts je onderzoeken? Dan kun je de AirDoctor gebruiken. Je ziet dan snel welke artsen in je buurt zijn. En je maakt meteen een afspraak.

FBTO is niet verantwoordelijk voor de gevolgen, bijvoorbeeld schade, door het gebruik AirDoctor. Of de informatie die AirDoctor geeft.