Naar inhoud

Opstalverzekering kiezen

Door een storm, brand of inbraak kan je huis flink beschadigen. Met onze FBTO Opstalverzekeringen is je huis voor deze schade verzekerd.

  • Zelf je verzekering samenstellen
  • 24/7 schade melden
  • Nooit onderverzekerd

Kies je verzekering

FBTO heeft 2 opstalverzekeringen. Ga jij voor een vast eigen risico en een schadehersteller van FBTO of kies je liever zelf?

Kies voor gaan! Met de FBTO Opstalverzekering

Woon jij het liefst in de stad? Of juist in een dorp? Hoe je ook woont, bij FBTO kies je zelf hoe je je huis verzekert. Meer of minder eigen risico? Bij FBTO weet je dat je goed zit!

Schade aan je huis?

Waterschade of blikseminslag. Er kan zomaar wat gebeuren. Gelukkig kun je bij schade altijd op ons rekenen.

Herbouwwaarde

Je verzekert je huis voor het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen: de herbouwwaarde. Meer over herbouwwaarde

Hoogte vergoeding

Een gaslek in huis, waterschade in je badkamer of zonnepanelen met hagelschade. Ontdek wat je vergoed krijgt.  
Meer over de vergoeding

Zonnepanelen gewoon meeverzekerd

Het is niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Maar waar let je op bij de aankoop? Waar op het dak plaats je ze? En hoe zit het met je verzekering?
Lees het hele verhaal
zonnepanelen verzekeren

Veelgestelde vragen

Met een opstalverzekering verzeker je je huis voor het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw op te bouwen. Dat noemen we de herbouwwaarde. Bij je huis horen ook de spullen die aan je huis vast zitten. Zoals zonweringen, rolluiken, zonnepanelen, (schotel)antennes en buitenlampen. Lees meer over wat een opstalverzekering is.

Naast de opstalverzekering kun je ook kiezen voor de inboedelverzekering en/of aansprakelijkheidsverzekering.

Gefeliciteerd! Tussen alle verhuisdozen heb je vast niet veel tijd en zin om je verzekeringen te regelen. We houden het kort.

Een opstalverzekering wordt vaak verplicht door je bank
De bank weet dan zeker dat je het geleende hypotheekbedrag kunt terugbetalen als er iets met je huis gebeurt.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt soms verplicht door je bank
Deze verzekering betaalt een bedrag als je overlijdt. Je nabestaanden hebben dan minder financiële zorgen over de hypotheek en andere kosten.

Veel verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel handig
Schade? Daar maak jij je niet druk om.

De FBTO InboedelverzekeringNet je nieuwe vloer gelegd en dan knapt waterleiding. Geen paniek! Met een inboedelverzekering krijg je de schade meestal vergoed.

De FBTO AansprakelijkheidsverzekeringHebben de buren ook schade van de geknapte waterleiding? Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die je bij anderen veroorzaakt.

De FBTO Rechtsbijstandverzekering module Consument & WonenDe bank, verkopers, nieuwe buren… Je hebt te maken met veel partijen als je een huis koopt. Soms ben je het niet met elkaar eens. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridisch hulp en advies om een oplossing te vinden.

Een sleutelverklaring zien wij als overdracht van het huis. Dat betekent dat de woning van eigenaar is gewisseld. Jij bent nu echt de eigenaar van de woning en de koop helemaal is afgerond. De opstalverzekering kan dus al ingaan. 

Dit is soms verzekerd:

  • Wel verzekerd: waterschade door een overstroming doordat een secundaire waterkering kapot is
    Er is bijvoorbeeld een overstroming omdat een secundaire waterkering uit de regio niet goed meer werkt. Een secundaire waterkering is bijvoorbeeld een dijk rondom een meer of kleine rivier bij jou in de buurt.
  • Niet verzekerd: waterschade door een overstroming doordat een primaire waterkering kapot is
    Er is bijvoorbeeld een overstroming doordat de dijken of duinen bij de zee breken. Met zee bedoelen we ook het IJsselmeer en Markermeer. Rondom de grote rivieren staan ook primaire waterkeringen. De grote rivieren zijn de Rijn, de Maas en de IJssel.
  • Niet verzekerd: waterschade als je buitendijks woont
    Woon je aan de buitenkant van een duin of dijk? Dan ben je niet verzekerd voor waterschade door een overstroming.

Ga je verbouwen? Voor de meeste schade blijft je huis gewoon verzekerd. Waterschade is alleen verzekerd als de schade niet komt door de aan- of verbouw. Na de verbouwing hoef je je verzekering niet aan te passen.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de opstalverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.