Naar inhoud

Optie Eigen risico opstal­verzekering

Je kunt het eigen risico van de opstalverzekering uitbreiden. Je krijgt dan korting op je premie. Kies uit 3 verschillende bedragen.

Een hoger eigen risico is meer korting

Kies zelf hoeveel eigen risico je wilt bij de opstalverzekering. Kies uit:

  • € 0,- per schade
  • € 150,- per schade
  • € 300,- per schade

Hoe hoger het bedrag, hoe hoger de korting op je premie. Wil je later toch een ander bedrag kiezen? Je kunt het eigen risico voor je opstalverzekering het hele jaar door aanpassen in MijnFBTO.

Je betaalt bij schade de eerste kosten zelf

Een eigen risico betekent dat je bij schade de eerste kosten zelf betaalt. Het bedrag dat overblijft betalen wij. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een bedrag van € 150,- per schade? En kost het € 500,- om de schade te repareren? Dan betaal je € 150,- zelf. De € 350,- die overblijft betalen wij. Het eigen risico geldt voor iedere schade die je meldt bij je opstalverzekering.

Eigen risico All risk

Goed om te weten: kies je een eigen risico bij de opstalverzekering? Dan heb je voor de module All risk ook een eigen risico.

€ 250,- eigen risico bij storm

Heb je schade aan je huis door storm? Je hebt altijd een eigen risico bij stormschade. Dat is minimaal € 250,-. Ook bij een gekozen bedrag van € 0,- of € 150,-. Heb je gekozen voor € 300,-? Dan is je eigen risico bij storm ook € 300,-.

Andere woonverzekering?

Heb je ook andere woonverzekeringen bij FBTO? Check of je ook een eigen risico hebt bij deze woonverzekeringen:

Inspirerende klantverhalen

Benieuwd hoe wij onze klanten helpen bij schade? Of hoe je schade kunt voorkomen? Lees dan de verhalen van onze klanten met een opstalverzekering. En onze tips.