Naar inhoud

Kerkstraat 6 in Oosterend: Nienke

Welkom op Kerkstraat 6. Nienke en René staan op het punt een erker aan te bouwen aan hun monumentale pand op Texel.
5 november 2018

Welkom op Kerkstraat 6, Oosterend, Texel. Nienke woont al 14 jaar op het mooie groene Noord-Hollandse eiland. Een huis vinden op Texel was lastig, maar nu heeft ze er met haar partner René en zoon Daan een heerlijke plek. Volgend jaar staat een verbouwing gepland. Ze gaan een erker bij de woonkamer aanbouwen. Met de FBTO Opstalverzekering is de verbouwing gewoon verzekerd.

Een droom die uitkwam

Nienke is geen geboren Texelse. Liefde en warme herinneringen trokken haar en René vanuit Den Helder naar Texel. Om er samen een nieuw leven te beginnen, een droom die uitkwam. De keuze om naar het eiland te verhuizen was snel gemaakt. Dichtbij het werk van René, de Marine in Den Helder. En Nienke is docent op een basisschool op Texel. Het smoorverliefde stel vond al snel hun droomhuis op Kerkstraat 6 in Oosterend. Aan de oostkant van het eiland, vlakbij de Waddenzee. Een mooie plek om uit te waaien.

Tijdens de verbouwing blijft je huis verzekerd

Het huis aan Kerkstraat 6 is monumentaal. En de woonkamer is nu nog klein en niet praktisch. Daarom verheugt het gezin zich extra op de verbouwing, die volgend voorjaar gepland staat. Het stel maakte zelf de bouwtekening. Inspiratie voor de verbouwing vonden ze online. Ze laten het buitenwerk door een aannemer doen. Klussen is de grootste hobby van René, daarom doet hij het binnenwerk zelf. Hij legt een schoorsteen aan voor de open haard en ook de stroompunten doet hij zelf. Dat moet lukken, want zijn vorige baan was timmerman in de bouw.

Tijdens de verbouwing blijft het huis verzekerd met de FBTO Opstalverzekering. De woning is een paar dagen niet waterdicht, omdat de ramen in de erker dan geplaatst worden. Het is goed om te weten dat waterschade dan niet verzekerd is. Dat geldt voor de FBTO Woonverzekeringen. De glasverzekering van FBTO, voor koop- of huurwoningen, is een goede aanvulling op de woonverzekering. Hiermee verzeker je schade aan glas. Of het breken van glas. Je verzekert glas in ramen, kozijnen, dakramen, deuren, serres en koepels op het dak van het huis.

Nienke geeft bijles aan huis

In haar dagelijks leven is Nienke docent aan een basisschool. Lesgeven zit in haar bloed, daarom geeft ze ook thuis bijles aan kinderen uit de buurt. De dochter van de buurvrouw bijvoorbeeld, met hulp van Nienke is zij geslaagd. Bijles geven doet ze op dit moment nog gratis, niet als freelancer of ZZP’er. Mocht ze schade maken aan spullen van de kinderen die bijles volgen, valt dit onder haar eigen particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Hoe zit het met het verzekeren van waardevolle spullen?

Gitaarspelen is een grote hobby van zoon Daan, hij krijgt les en speelt zelfs al in een band. Straks, als de verbouwing klaar is, heeft hij eindelijk alle ruimte om in de erker te oefenen. Gitaren zijn duur. Met de FBTO Inboedelverzekering zijn muziekinstrumenten verzekerd tot € 15.000,-. En gaat Daan naar gitaarles, of in de toekomst toeren met zijn band? Dan helpt de Buitenshuisverzekering bij de FBTO Inboedelverzekering. Want dan zijn spullen overal in de wereld verzekerd. Als gezin is de kans op schade aan eigen spullen best groot. Daarom is er de module Allrisk bij de FBTO Inboedelverzekering. Maak je spullen thuis per ongeluk kapot? Dan is het gewoon verzekerd.

Toekomstplannen met de woning

Door de geplande verbouwing wordt het huis straks meer waard. Samen met de gemiddelde prijsstijging door de jaren heen kunnen Nienke en René in de toekomst een hogere hypotheek afsluiten. En van dat geld willen ze – als René met pensioen is en Nienke vanuit huis bijlessen geeft - de garage ombouwen tot Bed & Breakfast. Toekomstmuziek nog. Maar dromen over later geeft energie!

Welkom op Kerkstraat 6

In Nederland zijn meer dan 500 huizen met het adres Kerkstraat 6. Wat zie je als je de verhalen van deze bewoners vertelt? FBTO neemt een kijkje áchter de voordeur. En laat zien hoe ze wonen. Maar ook hoe de bewoners geld verdienen aan huis.

Misschien vind je dit ook interessant...