Naar inhoud

De woningmarkt en de type woningen | FBTO. Jij Kiest

Plannen om te verhuizen? Kies je droomhuis! We zetten de verschillende woningtypen voor je op een rij.
30 maart 2017

Een bestaand huis, of juist een nieuwe woning? Een villa, of een flatje 3 hoog achter? Woonboot of loft? Jij kiest! Want niemand weet beter dan jij hoe je het liefste woont.

Genoeg te kiezen op de Nederlandse woningmarkt

Keuze genoeg! Vooral in het noorden en oosten van ons land. Heb je ook verhuisplannen? Of ben je net verhuisd? Dan weet je dat het kiezen van een droomhuis best even kan duren. FBTO helpt je in deze blog daarbij! Wij zetten de verschillende woningtypen voor je op een rij.

Woonboot

Iedere ochtend wakker worden op het water. Dichterbij de natuur kan bijna niet! Zelfs in de stad kun je je woonboot aanmeren. Meestal op de mooiste plekjes! Woonboten zijn er in alle soorten en maten. Iets voor jou? Of juist niet. Zoek je het liever hogerop?

Flat

Ook flats zijn er in alle soorten en maten. Van rechttoe rechtaan en Bijlmer-flats, tot adembenemende penthouses met zwembad. Met een flat ben je vaak goedkoper uit dan een vrijstaande woning. En het scheelt aan stookkosten. Tenzij je dat zwembad hebt natuurlijk…  Heb je toch liever een zwembad in de tuin? Dan is een huis met ruimte meer iets voor jou.

Villa

In een villa wonen is een droom voor heel veel mensen. Zie jij het ook al voor je? Van de tennisbaan duik je zo het zwembad in. Wie weet brengt de butler je een lekker drankje. Moet je eerst de loterij winnen om een villa te kunnen kopen? Een tussenwoning kan ook erg leuk zijn.

Tussenwoning

De tussenwoning, ook wel het rijtjeshuis genoemd, is misschien wel het meest bewoonde huis van Nederland. In ons land staan er zo’n 4 miljoen! Meestal heeft een rijtjeshuis 3 of 4 slaapkamers. En een grote zolder. Liever hip wonen in 1 grote ruimte? Kijk dan eens naar een loft.

Loft

Een loft is een woning die meestal uit 1 grote ruimte bestaat die je helemaal zelf kunt indelen. Je vindt ze vaak in oude fabriekshallen in een stedelijke omgeving. Maar de laatste tijd worden ze ook steeds meer nieuw gebouwd.

Open huizen dag

Nieuwsgierig geworden naar een huis en wil je eens binnenkijken? Dat kan op open huizen dag! Meestal is de open huizen dag in april en oktober van elk jaar. Houd de website van de NVM in de gaten!

Huis gekocht? Kies de verzekering die bij je past

Kijk bijvoorbeeld eens naar de FBTO Opstalverzekering of FBTO Inboedelverzekering met flexibele en handige modules. Stel zelf je verzekering samen! En heb je vragen? Stuur dan een appje naar 0682756758.

Misschien vind je dit ook interessant...