Naar inhoud

Stormklant weer onder de pannen

"Het was al de 3e keer dat het dakpannen regende na een zware storm." Ontdek hoe FBTO Gert en Nytha hielp bij stormschade.
7 maart 2018

Even terug naar donderdag 18 januari. Veel Nederlanders vergeten deze dag niet snel. De zwaarste storm in jaren. Veel klanten van FBTO worden getroffen door stormschade. Gert en Nytha Breman uit Harderwijk bijvoorbeeld. We maakten een afspraak voor een interview.

Nieuwbouwwoning aan het water

Gert en Nytha wonen in een nieuwbouwwoning aan het water. Aan de ene kant kijk je op het oude gedeelte van de stad. Aan de andere kant het Wolderwijd. Het grote meer tussen Flevoland en Gelderland.

Het regende dakpannen

"Het ging hier flink tekeer," vertelt Gert. "Ik was op het moment van de storm niet thuis en kreeg een appje van de buren. Het was een filmpje van de dakpannenregen. Ik ben toen als de wiedeweerga in de auto gestapt, richting huis. Honderden dakpannen lagen verspreid op het terras, in de tuin, dakgoten en zelfs bij de buren. Wat een ravage! We wonen hier nu ruim 2,5 jaar en dit is al de 3e keer dat dit ons overkomt."

Duurzaam herstel

Na thuiskomst belde Gert meteen FBTO en een aannemer. 's Middags, toen de storm is gaan liggen, is de ergste schade gefixt. "Het contact met de schade-expert was prettig. Alles ging in goed overleg. Op dit moment wordt de laatste schade hersteld. Op een manier die duurzaam is. Zo heb ik bij een volgende storm meer kans dat de dakpannen blijven liggen."

Op pad met de schade-expert

Voor onze afspraak met Gert gingen we eerst op pad met onze schade-expert Geert Prins. Geert vertelt in deze video op YouTube hoe zijn dagen er na een zware storm uitzien.

Misschien vind je dit ook interessant...