Naar inhoud
stormklant onder de pannen

Stormschade aan dakpannen? Zo verholpen!

Een zware storm zorgt voor vliegende dakpannen bij Gert en Nytha Breman in Harderwijk. Gelukkig wordt het snel opgelost.
29 juli 2020

Het is donderdag 18 januari en het stormt. Het is geen standaard januaribui, maar echt een flinke storm. Misschien wel de zwaarste storm in jaren. Veel klanten van FBTO worden dan ook getroffen door stormschade. Gert en Nytha Breman uit Harderwijk bijvoorbeeld. Zij kregen te maken met stormschade aan dakpannen. Gelukkig hadden ze een woonverzekering.

Geert had stormschade aan zijn dakpannen

Gert en Nytha wonen in een nieuwbouwwoning aan het water. Aan de ene kant kijk je op het oude gedeelte van de stad Harderwijk. Aan de andere kant het Wolderwijd. Het grote meer tussen Flevoland en Gelderland.

"Het ging hier flink tekeer," vertelt Gert. "Ik was op het moment van de storm niet thuis en kreeg een appje van de buren. Het was een filmpje van de dakpannenregen. Ik ben toen als de wiedeweerga in de auto gestapt, richting huis. Honderden dakpannen lagen verspreid op het terras, in de tuin, dakgoten en zelfs bij de buren. Wat een ravage! We wonen hier nu ruim 2,5 jaar en dit is al de 3e keer dat dit ons overkomt."

De schade hersteld

Na thuiskomst belde Gert meteen met FBTO. En met een aannemer. 's Middags, toen de storm is gaan liggen, is de ergste schade al gefixt. "Het contact met de schade-expert was prettig. Alles ging in goed overleg.

Op dit moment wordt de laatste schade hersteld. Het huis van Gert en Nytha is stormgevoelig, aldus de schade-expert. Daarom is een andere manier van schade herstellen nodig. “Een manier die duurzaam is”, knikt Gert. “Zo heb ik bij een volgende storm meer kans dat de dakpannen blijven liggen. Ik wil dit niet nog een 4e keer meemaken."

Stormschade verzekering

Heb jij ook een huis dat gevoelig is voor water- of stormschade? Of wil je gewoon goed voorbereid zijn op de volgende heftige storm? Zorg dan dat je verzekerd bent tegen stormschade. Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten waar je aan toe bent.

Misschien vind je dit ook interessant...