Je auto ijsvrij maken doe je zo: 3 tips
16 december 2019Het heeft gevroren. Dat betekent: de autoruit krabben. Tenminste, als je auto niet in de garage staat. Deze tips helpen.
Lees het artikel overHagel, storm, hevige regen, sneeuw... Per provincie kan het KNMI een waarschuwingscode afgeven. Dit is code rood, code oranje of code geel. Geeft het KNMI code rood af, oftewel een weeralarm? Dan is het opletten geblazen. Maar neem je de juiste voorzorgsmaatregelen? Dan ben je gewoon verzekerd via je autoverzekering.
De motor draait. Het wordt binnenin de auto al lekker warm. Je krabt het ijs van de ruiten. Zodat je in ieder geval goed zicht hebt als je zo gaat rijden. Want je mag gewoon de weg op bij een weeralarm. Maar heb je je ruiten niet goed ijsvrij gemaakt? En is het zicht daardoor slecht? Dan kun je hier wel een boete voor krijgen.
Heb je schade aan je auto door je eigen schuld? Dan krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als je te hard op een spiegelgladde snelweg rijdt. Of als je in de dichte mist rijdt zonder je lampen aan te doen. Zorg dus altijd dat je je rijstijl aanpast aan het weer. Neem geen onnodige risico's.
Waai je tijdens de storm tegen een andere auto aan? Als je, ondanks je goede voorzorgsmaatregelen, toch schade hebt, krijg je meestal een vergoeding. Wel verandert je aantal schadevrije jaren door zo'n ongelukje soms. We zetten het voor je op een rij.
Natuurlijk is het wel verstandig om 2 keer na te denken voordat je de weg opgaat bij code rood, code oranje of code geel. Misschien is het beter om nog een kop thee in te schenken. Ga je toch de weg op ondanks het slechte weer? Regel dan goede pechhulp onderweg. Die laten je zeker niet in de kou staan als het toch misgaat halverwege de rit. Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten hoeveel je dat gaat kosten. En afsluiten kan direct online.