Naar inhoud
auto ijsvrij maken

Je auto ijsvrij maken doe je zo: 3 tips

Het heeft gevroren. Dat betekent: de autoruit krabben. Tenminste, als je auto niet in de garage staat. Deze tips helpen.
16 december 2019
Je hebt je autoverzekering  al aangepast aan het winterse weer. Maar voor 1 klusje zoek je nog een oplossing. Hoe voorkom je dat je je auto ijsvrij moet maken? Als je een grote garage hebt, is het simpel: laat je auto binnen overwinteren. Staat je auto altijd buiten, ook als het koud is? Dan voorkom je met deze 3 tips toch dat je ’s ochtends je auto moet krabben.

Je auto ijsvrij maken

Bevroren sloten, deuren die niet open willen door een laag bevroren water. Hoe maak je op winterse dagen je auto snel rijklaar? Een paar ijstips voor je auto van FBTO!

1. Niet krabben met een anti-ijsdeken

Ben je niet zo’n ochtendmens? En heb je al helemaal geen zin in een sessie auto krabben in de vroege morgen? Bespaar je die moeite. Leg ‘s avonds een anti-ijsdeken over je voorruit van je auto. Zo’n deken voorkomt de ergste ijsvorming op de autoruit. En daarmee gaat het ijsvrij maken van je auto een stuk sneller. In het gunstigste geval is dat zelfs helemaal niet meer nodig!

2. Wasknijpers tegen vastgevroren ruitenwissers

Met een wasknijper kun je meer dan alleen de was ophangen. Je kunt er ook je auto ijsvrij mee maken! Zet 1 of 2 wasknijpers tussen je ruitenwissers en het voorraam van je auto. Zo vriezen de ruitenwissers niet vast aan het raam. Dat scheelt weer een paar minuten pielen voordat je ‘s ochtends gauw weg wil rijden. Vergeet ook de ruitenwissers op het achterraam van je auto niet.

3. Vet de deurrubbers van je auto in

Je kunt er de volgende middelen voor gebruiken:

  • WD40
  • Siliconenspray
  • Talkpoeder
  • Vaseline

Deze huis-tuin-en-keukenmiddelen stoten vocht af. Vochtvrije deurrubbers vriezen niet zo snel vast aan de autodeur. Zo hoef je in de ochtend niet eens je auto ijsvrij te maken. Op de sloten van je auto werken ze trouwens ook prima tegen bevriezing.

Rijden in de winter

Tijdens sneeuwval gebeuren er 10 tot 20% extra verkeersongevallen, blijkt uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars. Valt er meer dan 5 centimeter sneeuw? Dan kan dit percentage oplopen tot meer dan 50%. Extra belangrijk dus dat je je goed verzekert. Met de FBTO Autoverzekering bijvoorbeeld. Bereken je premie, met of zonder extra’s, en sluit direct online af.

Misschien vind je dit ook interessant...