Naar inhoud

Nieuwe tv = inboedel­verzekering wijzigen?

Zo, dat is een verbetering! 65 inch, 4K, 3D. Je bent dolblij met je nieuwe tv. Moet je nu je inboedelverzekering aanpassen?
8 mei 2019

Die kleine tv met slechte beeldkwaliteit zat je al een tijdje dwars. En dus heb je eindelijk de knoop doorgehakt: het is tijd voor een nieuwe tv. Al snel staat hij in je woonkamer te pronken. Maar dan bedenk je ineens: moet ik dan mijn inboedelverzekering wijzigen? We hebben het antwoord voor je.

Nieuwe tv gestolen

Je hebt niet zomaar een nieuwe tv gekocht. Nee, als je iets doet, dan doe je het goed. En dus is dat oude exemplaar vervangen door het allernieuwste model. Met alle extra opties waar je ooit van hebt gedroomd. Er zat een flink prijskaartje aan, maar dat vind je het waard. Nu is het alleen nog zaak om je nieuwe liefde goed te verzekeren. Want als deze gestolen wordt, moet je behoorlijk diep in de portemonnee tasten om hem te vervangen. Dus hoe zit het nu eigenlijk met je verzekering?

Hogere waarde van de inboedel

Koop je nieuwe spullen? Dan betekent dat vaak automatisch dat je inboedel meer waard wordt. Onder de inboedel vallen alle spullen in je huis. Denk hierbij aan meubels, kleding en – inderdaad – elektrische apparatuur. Waaronder die nieuwe tv dus. Deze verzeker je met een inboedelverzekering.

Heb je een inboedelverzekering bij FBTO? Dan zijn je spullen standaard verzekerd tot € 150.000,-. Dat is genoeg voor de meeste spullen. Je hoeft je dekking daarom waarschijnlijk niet te verhogen als je een nieuwe tv koopt. Ook niet met zo’n peperduur exemplaar.

Hogere premie

We horen je denken: dan gaat mijn premie zeker wel omhoog? Geen zorgen, een hogere waarde van je inboedel betekent niet ook direct een hogere premie. Tenzij je boven die € 150.000,- uitkomt natuurlijk. Is dat bij jou het geval? Neem dan even contact met ons op.

Kapotte tv? Terug naar de winkel!

Even terug naar die nieuwe tv. Want wat doe je als je na een paar weken strepen op het scherm krijgt? Of meer sneeuw dan journaal ziet? Je hebt als consument altijd fabrieksgarantie op je aangeschafte tv. De fabrikant moet ervoor zorgen dat je product helemaal in orde is als je het koopt. Is dat niet zo? Dan regelt hij de reparatie of een nieuw product.

Per ongeluk de tv omgegooid

Ondanks alle maatregelen van dien, stoot je per ongeluk die nieuwe tv om. Je was waarschijnlijk nog niet gewend aan het nieuwe formaat. Bij de leverancier hoef je dan niet aan te kloppen voor garantie. Maar ben je dan wel verzekerd? Alleen als je een module All Risk hebt aanstaan. Wel zo fijn voor de stuntelaars onder ons.

Misschien vind je dit ook interessant...