Naar inhoud
nieuwe tv inboedelverzekering wijzigen

Dekt een inboedel­verzekering de nieuwe tv?

Marie heeft haar huis flink opgeknapt. Dekt de inboedel­verzekering ook de nieuwe spullen?
5 juli 2021
Marie heeft een heerlijk huis. Ze spaart elke maand een bedrag in haar onderhoudspotje. Met dat geld krijgt het huis elke 10 jaar een grote beurt. Dit keer wordt binnen en buiten alles geverfd én er komt een nieuwe eiken vloer. Een kleine rommelkamer wordt omgebouwd tot minibioscoop voor gezellige avonden. Met groot scherm én bioscoopgeluid. Moet ze nu haar inboedelverzekering  aanpassen?

Je inboedel wordt meer waard

Koop je nieuwe spullen? Dan wordt je inboedel meer waard. Onder de inboedel vallen alle spullen in je huis. De meubels, kleding en elektrische apparatuur, zoals de thuisbioscoop van Marie. Marie heeft de FBTO Inboedelverzekering. Daarmee zijn de meeste spullen van haar inboedel standaard verzekerd tot € 200.000,- per object of verzameling voor schade door bijvoorbeeld brand, storm of diefstal.

Diefstalgevoelige spullen zoals de nieuwe tv, zijn standaard verzekerd tot € 35.000. Dat is voor haar meer dan genoeg. Ze hoeft niets aan te passen en er verandert niets aan de premie.

Inboedelverzekering aanpassen meestal niet nodig

Marie heeft geen dure diefstalgevoelige spullen, zoals kunst of antiek. Heb jij dat wel? Voor dat soort spullen geldt een maximale vergoeding van € 35.000,-. Wil je een hogere maximale vergoeding? Dan kun je de FBTO Inboedelverzekering uitbreiden met Diefstal plus.

All risk, voor als je zelf per ongeluk iets stuk maakt

Heb je een FBTO Inboedelverzekering? En gaat er weleens per ongeluk iets stuk door jou of rennende kinderen? Dan kan het handig zijn om de module All risk aan te zetten. Dan ben je ook verzekerd voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Bijvoorbeeld als een tablet van de tafel valt. Of wanneer iemand uit het gezin een vaas omver stoot.

Spullen van het hele gezin onderweg verzekerd

Neem je bepaalde spullen vaak mee onderweg, bijvoorbeeld je laptop? Of zijn de kinderen vaak op pad met hun schoolspullen en laptops? Met een buitenshuisverzekering kun je spullen van jezelf of het hele gezin onderweg verzekeren.

Bereken je premie in 2 minuten

Bij FBTO kun je kiezen uit 2 inboedelverzekeringen. Je kunt hier onze inboedelverzekeringen vergelijken. Je kunt je inboedelverzekering precies zo samenstellen als je zelf wilt. Bereken je premie in 2 minuten.

Misschien vind je dit ook interessant...