Naar inhoud
een robot stofzuiger rijdt langs een bank en onder een paar opgeheven voeten door

6 handige gadgets voor in huis. Iets voor jou?

Slimme uitvindingen zijn niet alleen handig. Ze maken je huis ook mooier of veiliger. Wat vind je hier van?
15 februari 2021
Sommige mensen houden gewoon erg van gadgets. Ook gadgets die je niet per sé nodig hebt. Wat maakt ze dan voor sommigen zo verleidelijk? Waarschijnlijk is het een soort bewondering. Voor ideeën waar je zelf nooit aan had gedacht. Voor bedrijven die steeds een stapje extra zetten om jou het leven makkelijker of mooier te maken. Die met iets komen wat jij heel graag in huis wilt halen. Heb jij deze gadgets al? O ja, en zorg dat je ze goed verzekert, thuis of onderweg.

1. Een tv en schilderij in 1

Als liefhebber van gadgets gaat het leven niet altijd over rozen. Je hebt bijvoorbeeld een partner die niets begrijpt van jouw liefde voor gadgets (tot je ze in huis gehaald hebt natuurlijk, dan vindt hij of zij het toch wel handig). Een punt van discussie is vaak de aankoop van een flatscreen TV. Jij wil het liefst zo groot en goed mogelijk. Maar je partner vindt een groot zwart scherm in de woonkamer veel te ongezellig. De oplossing? Een ‘frame’ tv met een houten lijst erom. Als je hem uitzet tovert hij een schilderij op de muur, die door de lichttechniek bijna echt lijkt. In een app kun je kiezen uit duizenden verschillende kunstwerken. Een sensor heeft in de gaten als er niemand in de woonkamer is. Dan schakelt hij zichzelf uit, om energie te besparen.

2. Slimme familiekoelkast

Een nieuwe innovatie binnen de wereld van koelkasten is de digitale “familiekoelkast”. Naast digitale koelkastenfuncties worden boodschappenbriefjes, de gezamenlijke agenda en familiefoto’s weergegeven in een touchscreen overzicht. Daarnaast kun je via een app bekijken wat er in je koelkast staat. Vooral handig als je in de supermarkt bent. Dan kun je direct even het digitale boodschappenlijstje afvinken.

3. De slimme stofzuiger: altijd een schone vloer

Misschien niet zo nieuw meer, maar toch goed om te noemen. Want wie wil er nou niet dat de vloer wordt gezogen, terwijl je zelf iets leukers aan het doen bent? Een slimme stofzuiger leert precies wat de routes in je huis zijn en weet obstakels makkelijk te omzeilen. Zet hem aan als je de deur uit gaat en je hebt een stofvrije vloer als je weer thuiskomt.

4. Nooit meer zoeken naar je sleutels

Wist jij dat we tegenwoordig ook slimme sloten hebben? Dit zijn digitale sloten zonder sleutel! Nooit meer je sleutels kwijt dus. Ze gaan open als je je smartphone op zak hebt. Of met je vingerafdruk of toegangscode. Handig voor als kinderen uit school thuiskomen. Komt de schoonmaker langs of een bezorger? Dan kun je zelfs de voordeur op afstand ontgrendelen en vergrendelen. Ook kun je instellen dat op een vast tijdstip, bijvoorbeeld 11 uur ’s avonds, de voordeur op slot gaat. Gemak dient de mens!

5. Rookmelder en koolmonoxide melder in 1

Is je rookmelder aan vervanging toe? Overweeg dan een melder die zowel rook én koolmonoxide herkent. Koolmonoxide is 1 van de gevaarlijkste gassen die in het huis kunnen ontstaan. Een gas dat je bovendien niet ruikt. De sensoren van het apparaat zijn geavanceerd, dus hij gaat niet af van baklucht als je bijvoorbeeld pannenkoeken staat te bakken. En heb je meer smart gadgets van Google? Je kunt deze er ook mee verbinden.

6. Geluid van uitstekende kwaliteit in huis

Werk je veel thuis en ben je dol op muziek? Dan is het misschien interessant om te investeren in een goed geluidssysteem. Dat kan een smart speaker zijn voor in huis. Je verbindt de speaker met je wifi en kunt via je smartphone geluid op de speaker afspelen. De meeste smart speakers hebben ook een virtuele assistent, zoals Siri, Google Assistent of Alexa. Heb je tijdens het werk een vraag of opdracht voor de slimme assistent? Begin dan tegen je speaker te praten. Ben jij juist op zoek naar rust in huis tijdens het werk, maar wil je wel genieten van muziek? Dan is een koptelefoon met geluidsonderdrukking iets voor jou! Deze koptelefoon filtert en blokkeert het omgevingsgeluid zodat jij in alle concentratie kan werken.

Zorg dat je dure gadgets goed verzekerd zijn

Hopelijk overkomt het je nooit. Een inbraak. Toch kan je maar beter je spullen goed verzekeren. Zeker als je veel gadgets in huis hebt. Je gadgets zijn inboedel en verzeker je met een inboedelverzekering. Kies je voor een inboedelverzekering met All Risk? Dan is bijna alle schade verzekerd. Vaak ook schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Loopt de waarde van je inboedel flink op door al die handige gadgets in huis? Check dan of je de maximale vergoeding van je inboedelverzekering moet verhogen.

Hulp nodig met kiezen? Je kunt hier onze inboedelverzekeringen vergelijken. Of stel zelf je verzekering samen en bereken je premie.

Misschien vind je dit ook interessant...