Naar inhoud
een vrouw zit in een eenvoudig ingerichte kamer aan tafel te schrijven

Weinig waardevolle spullen, wél verzekerd

Een laptop en een iPhone, meer waardevolle spullen heeft Sandra niet. Hoe verzeker je dat, zonder te veel te betalen?
6 september 2021
Sandra geeft niet zoveel om spullen. Een dure tv of designerbank is voor haar niet nodig. Een inboedelverzekering vond ze daarom niet nodig. Maar als ze voor haar werk wel een peperdure laptop aanschaft, vraagt ze zich af of dat niet toch verstandig is. “Stel, er gebeurt niks”, vraagt ze. “Is een inboedelverzekering uiteindelijk dan niet duurder dan de laptop?”

Heb je een inboedelverzekering nodig?

“Daar begon het eigenlijk mee”, knikt Sandra. Ze woont samen met haar vriend in een klein appartement in Amsterdam. De meubels komen grotendeels van de kringloop, of heeft ze gevonden op Marktplaats. “In eerste instantie dacht ik daarom dat een inboedelverzekering niet nodig was. Mijn spullen zijn niet zoveel waard en voor zo’n verzekering betaal je natuurlijk een maandelijkse premie. Met ons inkomen en hoge woonlasten, moeten we op de centen letten. Alle beetjes helpen.”

Dure laptop en telefoon

Aan die gedachte begint Sandra te twijfelen zodra ze een nieuwe laptop koopt. “Ik ben gek op interieur en vind het leuk om moodboards en plannen te maken voor vrienden en familie. Of voor ons eigen toekomstige droomhuis. Een beetje aanrommelen”, lacht ze. Maar voor dat aanrommelen is wel serieuze apparatuur nodig. Ze koopt daarom de nieuwste MacBook Pro. Prachtig, maar daardoor heeft ze ineens wél waardevolle spullen in huis. “Ik had ook al een vrij nieuwe iPhone dus toen begon ik toch te twijfelen over een verzekering.”

De kosten van een inboedelverzekering

Slim, want wat als er wordt ingebroken? Of er breekt brand uit? Dan kost het veel geld om die laptop en telefoon te vervangen. Toch bleef Sandra twijfelen. “Vooral vanwege die premie. Het klinkt misschien gek dat ik een paar euro per maand wil besparen, terwijl ik net een dure laptop heb gekocht. Maar die kleine besparingen leveren samen best veel op. Zo kon ik toch die MacBook kopen.”

Sandra slaat online aan het vergelijken, om te kijken waar ze de goedkoopste inboedelverzekering kan vinden. “Wel zo makkelijk, dat dat gewoon online kan. Ik vulde mijn gegevens in en kwam bij de Basis Inboedelverzekering  terecht. Voor een paar euro per maand heb ik precies genoeg verzekerd om die laptop en telefoon te kunnen vervangen als er iets gebeurt.”

Meer weten over de verschillen tussen de inboedelverzekeringen van FBTO? Je kunt hier de inboedelverzekeringen vergelijken.

Precies wat je nodig hebt

Met de basis inboedelverzekering verzeker je alleen wat je echt nodig vindt.

Met een goed gevoel in huis achterlaten

Toch een inboedelverzekering dus. “Ja, uiteindelijk wel. Ik ben er blij mee, want zo kan ik met een gerust gevoel mijn spullen in huis laten liggen als ik de deur uit ga. En kost het me niet te veel. Fijn, zo’n basisproduct.”

Heb jij ook geen uitgebreide inboedelverzekering nodig? Met de Basis Inboedelverzekering betaal je alleen voor wat je wél nodig hebt. Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten hoeveel dat is. Afsluiten kan direct online, hartstikke makkelijk.

Misschien vind je dit ook interessant...