Naar inhoud
camera apparatuur verzekeren

Je camera verzekeren: tips van Stijn

Fotograaf Stijn bewaart zijn apparatuur thuis. Zo kan hij snel aan de slag als inspiratie toeslaat. Hoe is hij dan verzekerd?
28 maart 2022
Stijn heeft een passie voor fotografie. Hij werkt als onafhankelijk fotograaf en maakt vaak kunstzinnige beelden. Daar heeft hij een dure camera voor nodig, die hij vaak thuis bewaart. Je weet namelijk nooit wanneer de inspiratie toeslaat. Maar is de boel dan wel verzekerd? Hoe zit het met zijn woonverzekering als er iets gebeurt met de kostbare apparatuur?

Doorbreken als fotograaf

In het Brabantse Dongen krijgt Stijn alle ruimte om zich te ontwikkelen als fotografisch kunstenaar. Ook omdat hij nog bij zijn ouders woont. “Doordat ik thuis woon, bespaar ik geld en durf ik meer risico’s te nemen”, vertelt hij ons. “Ik hoef niet op veilig te spelen om financieel rond te komen.”

Thuis bij zijn moeder Marian en vader Toon heeft Stijn veel vrijheid. Zo kan hij zich helemaal richten om als fotograaf door te breken. “Mijn droom is om samen te werken met galeries en musea. Maar misschien is mijn grootste droom nog wel om het huis over te nemen. Dan ruilen we gewoon van ruimte. Wonen mijn ouders in de aanbouw en ik in het ‘oude huis’,” lacht Stijn. Gelukkig vinden zijn ouders het helemaal niet erg dat hij nog thuis woont.

Een eigen plek in het ouderlijk huis

Integendeel zelfs, lacht zijn moeder. “Stijn kookt 3 keer in de week als wij werken. En hij helpt graag in en rondom het huis.” Een paar jaar geleden bouwden zijn ouders een extra aanbouw met slaapkamer en badkamer. “De nieuwe uitbouw is een investering voor de toekomst. En in de tussentijd woont Stijn er. Zo kan hij in zichzelf investeren als commercieel maar ook als onafhankelijke fotograaf.”

Voor Stijn is het een fijne plek. “Het is echt mijn plek. Daar kan ik nadenken over mijn werk én mijn camera-apparatuur bewaren. Het is namelijk ontzettend kostbaar en belangrijk voor mij.”

Lef en kwetsbaarheid tonen

“De foto’s die Stijn maakt, daar is enorm veel lef voor nodig,” vertelt Stijns vader. “Hij blijft trouw aan zichzelf. Dat kan niet en durft niet iedereen.” De vrijheid die Stijn thuis krijgt, vindt hij erg fijn. “Het is hier niet gek dat ik mezelf in een nachtjapon of halfnaakt op de foto zet. Mijn ouders laten mij heel erg vrij. Voor ons is het gewoon, maar voor anderen is het interessant.” De foto’s die hij zelf maakt zijn meer dan alleen mooie foto’s. Het zijn rustige en kwetsbare beelden. “Ik vind het mooi als iemand er ook zelf rustig van wordt of zich kwetsbaar voelt. Het is niet zomaar een leuke foto. Het is echt kunst.”

Zijn camera verzekeren

Stijn bewaart zijn kostbare camera en de bijbehorende apparatuur liever niet in zijn studio. Ook al ligt die op 3 minuten loopafstand. Hij is namelijk bang dat er dan wat mee gebeurt. En het zou een ramp zijn als er iets met zijn camera zou gebeuren. Bijvoorbeeld als hij wordt gestolen. Thuis heeft hij hem altijd in de buurt.

Maar goed, ook thuis kan er wat met je camera gebeuren. Er kan ingebroken worden bijvoorbeeld. Of hij beschadigt door waterschade na een storm. Dan wil je wel goed verzekerd zijn. En dat is Stijn gelukkig. Of ten minste, dat zijn zijn ouders. Het is namelijk hun huis. En de ouders van Stijn hebben een inboedelverzekering. Zo zijn de spullen van Stijn gewoon verzekerd.

Heb jij nog geen inboedelverzekering, maar wel een aantal spullen in huis die waardevol zijn? Een tv bijvoorbeeld? Of laptop? Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten hoeveel een inboedelverzekering eigenlijk per maand kost. Afsluiten? Dat doe je daarna direct online. Snel geregeld!

Misschien vind je dit ook interessant...