Naar inhoud

Je camera-apparatuur verzekeren doe je zo

Stijn (24) is fotograaf woont bij zijn ouders. Zijn dure camera apparatuur is gelukkig goed verzekerd. Hoe?
8 augustus 2018

Welkom op Kerkstraat 6 in Dongen. Stijn (24) woont hier bij zijn ouders. Zo kan hij zijn passie als kunstzinnig en onafhankelijk fotograaf volgen. Zijn kostbare camera-apparatuur bewaart hij veilig thuis. Gelukkig is Stijns apparatuur verzekerd. Zijn ouders hebben namelijk een inboedelverzekering.

Gezellig thuis wonen

“Doordat ik thuis woon, bespaar ik geld en durf ik meer risico’s te nemen als fotografisch kunstenaar. Niet op veilig te spelen om financieel rond te moeten komen.” Thuis bij zijn moeder Marian en vader Toon heeft Stijn veel vrijheid. Zo kan hij zich helemaal richten om als fotograaf door te breken. “Mijn droom is om samen te werken met galeries en musea. Maar misschien is mijn grootste droom nog wel om het huis over te nemen. Dan ruilen we gewoon van ruimte. Wonen mijn ouders in de aanbouw en ik in het ‘oude huis’,” lacht Stijn. Gelukkig vinden zijn ouders het helemaal niet erg dat hij nog thuis woont.

'Ik woon bij mijn ouders en heb tegelijkertijd mijn eigen plek'

Eigen plekje in huis

Integendeel zelfs. “Het is gewoon heel erg gezellig op Kerkstraat 6!”, zegt zijn moeder. “Stijn kookt 3x in de week als wij werken. En hij helpt graag in en rondom het huis.” Een paar jaar geleden bouwden zijn ouders een extra aanbouw met slaapkamer en badkamer. “De nieuwe uitbouw is een investering voor de toekomst. En in de tussentijd woont Stijn er. Zo kan hij in zichzelf investeren als commercieel maar ook als onafhankelijke fotograaf.” Voor Stijn is het een fijne plek. “Het is echt mijn plek. Daar kan ik nadenken over mijn werk én mijn camera-apparatuur bewaren. Het is namelijk ontzettend kostbaar en belangrijk voor mij.”

Lef en kwetsbaarheid tonen

“De foto’s die Stijn maakt, daar is enorm veel lef voor nodig,” vertelt Stijns vader. “Hij blijft trouw aan zichzelf. Dat kan niet en durft niet iedereen.” De vrijheid die Stijn thuis krijgt, vindt hij erg fijn. “Het is hier niet gek dat ik mezelf in een nachtjapon of halfnaakt op de foto zet. Mijn ouders laten mij heel erg vrij. Voor ons is het gewoon, maar voor anderen is het interessant.” De foto’s die hij zelf maakt zijn meer dan alleen mooie foto’s. Het zijn rustige en kwetsbare beelden. “Ik vind het mooi als iemand er ook zelf rustig van wordt of zich kwetsbaar voelt. Het is niet zomaar een leuke foto. Het is echt kunst.”

‘Inspiratie is overal, ik ben altijd bezig met fotografie’

Camera-apparatuur verzekeren

Stijn bewaart zijn kostbare camera-apparatuur liever niet in zijn studio. Ook al ligt die op 3 minuten loopafstand. Het is een ramp als er iets met zijn camera-apparatuur zou gebeuren. Bijvoorbeeld als het wordt gestolen. Gelukkig hebben Stijn zijn ouders een inboedelverzekering. Zo zijn de spullen van Stijn gewoon verzekerd. Ook de FBTO Inboedelverzekering verzekert spullen tegen diefstal. Maar ook tegen schade door water of brand. Lees hier wat de FBTO Inboedelverzekering allemaal wel en niet verzekert.

Welkom op Kerkstraat 6

In Nederland zijn meer dan 500 huizen met het adres Kerkstraat 6. Kerkstraat 6 is een serie van FBTO. Wat zie je als je de verhalen van deze bewoners vertelt? FBTO neemt een kijkje áchter de voordeur. En laat zien hoe ze wonen.

Misschien vind je dit ook interessant...