Naar inhoud

Levensverzekeringen

Een levensverzekering heeft te maken met het leven of overlijden van een persoon. Bijvoorbeeld een beleggingsverzekering of overlijdensrisicoverzekering. Heb je deze verzekering of een andere levensverzekering? Dan vind je hier alle beschikbare informatie.

De levensverzekeringen van FBTO

Beleggingsverzekering

FBTO verkoopt geen beleggingsverzekering meer. Voor bestaande klanten loopt de verzekering gewoon door. Lees meer over de beleggingsfondsen van de beleggingsverzekering.

Duurzaam beheer

Heb je een winstdelende kapitaalverzekering? Dan moeten wij je informeren over de duurzaamheid van uw opgebouwde kapitaal dat wij voor je beheren. De Europese Unie stelde hiervoor regels op.

Europese regels voor duurzame beleggingen

De Europese Unie stelde regels op over hoe wij jou moeten informeren over de duurzaamheid van onze beleggingen. De regels staan in 2 verordeningen:

 • Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)
 • Taxonomy Regulation (TR)

Wij houden in onze beleggingen rekening met de toekomst van het milieu, sociale rechtvaardigheid en goed bestuur. Dit wordt ook wel Environmental, Social en Governance, of ESG-integratie genoemd. In de SFDR staan 3 categorieën van duurzaamheid. Het hangt af van de categorie of beleggingen meer of minder ESG-kenmerken hebben. De 3 categorieën zijn:

 1. Grijs beleggingsproduct (artikel 6 SFDR)
  Een grijs beleggingsproduct heeft geen duurzame beleggingsdoelstellingen. We sluiten wel beleggingen uit. We beleggen niet in bepaalde landen en bedrijven. Daarover lees je meer in het MVB-beleid.
 2. Lichtgroen beleggingsproduct (artikel 8 SFDR)
  Een lichtgroen beleggingsproduct bevordert ecologische en sociale kenmerken en goed bestuur. Maar heeft duurzaamheid niet als doel.
 3. Donkergroen beleggingsproduct (artikel 9 SFDR)
  Een donkergroen beleggingsproduct heeft een duurzame belegging als doel.

Informatie over de duurzaamheid van jouw belegging

Heb je een winstdelende kapitaalverzekering? Dan is je belegging lichtgroen. Ofwel een artikel 8 beleggingsproduct.

Lees of je opgebouwde kapitaal ecologische en/of sociale kenmerken heeft. En of je opgebouwde kapitaal een duurzame beleggingsdoelstelling heeft.

Hoe wij rekening houden met ongunstige gevolgen op duurzaamheid

Wil je weten hoe wij omgaan met de identificatie, prioritering en verwerking van de belangrijkste ongunstige gevolgen van onze beleggingsbeslissingen? Lees dan de ‘Verklaring inzake de belangrijkste ongunstige effecten van beleggingsbeslissingen op duurzaamheidsfactoren (pdf).

Lijfrenteverzekering

FBTO verkoopt geen lijfrenteverzekeringen meer. Voor bestaande klanten loopt de verzekering gewoon door. Meer informatie lees je in de brochure Uw lijfrente komt vrij (pdf).

Overlijdensrisicoverzekering

Je kunt bij FBTO nog steeds een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Lees meer over de FBTO Overlijdensrisicoverzekering.

Uitvaartverzekering

FBTO verkoopt geen uitvaartverzekeringen meer. Voor bestaande klanten loopt de verzekering gewoon door. Lees meer over de uitvaartverzekering.

Je levensverzekering aanpassen

Overlijden melden

Het overlijden van een verzekerde doorgeven? Gebruik hiervoor het formulier Overlijden verzekerde (pdf). Lees meer bij een overlijden melden.

Bellen kan ook!

Heb je een vraag over je levensverzekering? Of wil je een verandering doorgeven? Bel ons op: (058) 234 56 78. Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.