Naar inhoud

FBTO Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering verkopen we niet meer. Voor klanten loopt de verzekering natuurlijk gewoon door. Je kunt bij ons terecht voor het aanpassen van je verzekering.

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Kijk dan op de website van Monuta. FBTO biedt geen uitvaartverzekering meer aan en verwijst klanten voor het afsluiten van een uitvaartverzekering door naar Monuta.

Wil je liever eerst meer informatie over de verschillende uitvaartverzekeraars? Vergelijk je uitvaartverzekering op de website Uitvaartverzekeringswijzer.

Kijk regelmatig of je uitvaartverzekering nog aansluit bij jouw wensen

Je hebt jouw verzekering een tijd geleden afgesloten. Misschien is je situatie veranderd of heb je nu andere wensen.

Controleer het verzekerd bedrag

Een uitvaart kost tegenwoordig gemiddeld € 7.500,- tot € 10.000,-. Wil je weten wat de kosten zijn van een uitvaart die voldoet aan jouw wensen? Vul dan de Uitvaartkostenmeter in op de website van Monuta.

Optierecht: verhoog je verzekerde bedrag

Heb je een FBTO Uitvaartverzekering met optierecht? Dan kun je bij ons elk jaar het verzekerde bedrag voor je uitvaart verhogen. Dat kan met minimaal 3% tot maximaal 6% van het verzekerde bedrag op ingangsdatum. Je hebt hiervoor geen nieuwe medische verklaring nodig. Dit heet optierecht. Je premie stijgt natuurlijk ook als je het bedrag verhoogt.

Je hebt geen optierecht meer als je:

  • de verzekering 3 jaar achter elkaar niet hebt verhoogd
  • 65 jaar of ouder bent
  • geen premie meer hoeft te betalen voor de verzekering

Leg je uitvaartwensen vast

Heb je een uitvaartverzekering? Je kan je wensen vastleggen in het Formulier Uitvaartwensen (pdf). Bewaar het ingevulde formulier goed en deel met je nabestaanden dat je jouw uitvaartwensen hebt vastgelegd. Zo weten je nabestaanden later wat je wel en niet wilt bij jouw uitvaart.

Je FBTO Uitvaartverzekering aanpassen

Je wilt:

Je gegevens aanpassen

Wil je iets anders aanpassen of een adreswijziging doorgeven? Bel ons op (058) 234 53 75. Of stuur een e-mail aan levensverzekering@fbto.nl. We helpen je graag verder.

Een overlijden melden

Wil je het overlijden van een verzekerde doorgeven? Gebruik hiervoor het formulier Overlijden verzekerde (pdf). Meer lees je bij een overlijden melden.

Veelgestelde vragen

Ja. Hiermee kunnen de nabestaanden de uitvaart zelf organiseren. Helemaal naar wens van de overledene. Gebruik het Formulier Uitvaartwensen (pdf) om je wensen aan te geven.

De kinderen van de verzekerde zijn gratis meeverzekerd. Op je polis lees je tot welke leeftijd en voor welk bedrag de kinderen verzekerd zijn.

Heb je pas geleden een kind gekregen? Je kunt je kind telefonisch bij ons aanmelden. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Bel met telefoonnummer (058) 234 53 75.

Wordt je kind 18 of 21? Dan vervalt de verzekering van je kind. Wil je je kind verzekeren? Dat kan niet meer bij FBTO.

Dan krijg je een brief van ons. We vragen je dan om de premie alsnog te betalen. Dat kan op 3 manieren:

  1. met een acceptgirokaart die je bij de brief krijgt
  2. met een overschrijving bij de bank
  3. via internetbankieren

Zorg dat je binnen 1 maand na de eerste betalingsdatum betaalt.

Uitvaartverzekeringen hebben een eigen fiscale vrijstelling in box 3. Op de website van de Belastingdienst lees je hier meer over.