Naar inhoud

Jouw beleggings­verzekering bij FBTO

Sinds 2013 verkopen wij geen nieuwe beleggings­verzekeringen meer. Voor klanten loopt de verzekering natuurlijk gewoon door.

Je vindt hier alle informatie over je beleggings­verzekering die voor jou belangrijk is.

Wat is een beleggings­verzekering? 

Met een beleggings­verzekering bouw je vermogen op door te beleggen. De eindwaarde van de beleggings­verzekering is afhankelijk van het resultaat van de beleggingen. Met beleggen loop je altijd risico.

Actuele koersinformatie

Meer informatie over de koersen kun je vinden op de site van Achmea Investment Management

Controleer je beleggings­verzekering

Je wilt dat jouw beleggings­verzekering op de einddatum een bepaald bedrag uitkeert. Dit bedrag is je beleggingsdoel. Het kan zijn dat je je beleggings­doel niet haalt. Bijvoorbeeld door tegenvallende beleggings­resultaten. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of je je beleggings­doel nog haalt. En of jouw verzekering nog past bij je wensen en verwachtingen. Ga naar MijnFBTO om je beleggingsverzekering in te zien. 

Achmearegeling beleggings­verzekeringen

FBTO maakt onderdeel uit van Achmea. In 2009 heeft Achmea een regeling getroffen voor haar klanten met een beleggings­verzekering. Meer informatie vind je in de Regeling Achmea Beleggingsverzekeringen (pdf).

Is jouw verzekering verpand?

De pandhouder heeft dan het 1e recht op de uitkering. Je hebt bij wijzigingen op een verpanding ook altijd de toestemming nodig van je pandhouder. Als je beleggings­verzekering is gekoppeld aan een hypotheek, is deze ook meestal verpand aan de hypotheek­verstrekker.

Jouw beleggings­verzekering wijzigen of afkopen?

Wil je jouw beleggings­verzekering wijzigen of afkopen? Vul een wijzigingsformulier in. Je wilt: 

Het wijzigen van een levens­verzekering kan fiscale of juridische gevolgen hebben. Met fiscale gevolgen bedoelen we dat je misschien een deel moet afdragen aan de Belastingdienst. We raden je aan om je goed te laten adviseren. Zoek je een adviseur? Ga dan naar advieskeuze.nl.

Bekijk ook

Veelgestelde vragen

Het waardeoverzicht geeft informatie over een verzekerd jaar. Een verzekerd jaar loopt van maand van ingangsdatum van een verzekering tot een jaar daarop. Bijvoorbeeld je verzekering start op 1 mei van een jaar. Je ontvangt dan in mei het jaar daarop een overzicht van 1 mei tot en met 30 april.
 

Als de verzekerde voor de einddatum overlijdt, dan stopt de verzekering. Op de polis staat of we een bedrag uitkeren en zo ja, wat we uitkeren. In dit overzicht staat het totaal aan overlijdensrisicopremies dat wij over de periode in rekening brachten. Een positief bedrag betekent, dat de overlijdensrisicopremies in mindering zijn gebracht op de beleggingswaarde. Een negatief bedrag betekent dat we de overlijdensrisicopremie toevoegden aan de beleggingswaarde.

Er zijn 2 mogelijkheden waarom je saldo lager wordt:
  1. De kosten en/of premies zijn hoger dan je inleg. De beleggingen leveren niet genoeg op om dit tekort goed te maken. Je tegoed daalt.
  2. De kosten en/of premies zijn lager dan je inleg. Maar als de beurs daalt, daalt de waarde van je beleggingen ook. Deze daling is groter dan de inleg minus kosten en/of premies. Je saldo daalt.

Voor het administreren van je verzekering brengen wij administratiekosten in rekening.

De getoonde voorbeeldkapitalen zijn voorbeelden van de waarde op de einddatum en geen garantie. Wij wijzen je erop dat de waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen in aandelen is op korte termijn risicovoller dan op lange termijn. Het is verstandig om je beleggingskeuze regelmatig goed te bekijken.