Naar inhoud
Werner staat op zijn zeilboot en steekt zijn duim naar ons op

Een wereldwijde bootverzekering

Werner zeilde van Nederland naar Nieuw-Zeeland met zijn zeilboot Karma. Welke keuzes maak je dan voor je bootverzekering? Hij legt het uit.

Wereldreis met een boot: lastig te verzekeren?

Werner droomde al van kinds af aan van een wereldreis met een zeilboot. In 2017 was het zo ver: met zijn stalen zeilboot Karma stak hij de oceaan over naar Nieuw-Zeeland. Een heel ander type zeiltocht dan de gemiddelde Nederlander maakt. En daarom bleek het lastig om zo’n reis te verzekeren. Werner: “Ik heb verschillende verzekeringsmaatschappijen benaderd, maar FBTO was de enige die de uitdaging aan wilde gaan. Zij vertelden me dat dit inderdaad geen standaardreis was, maar dat ze graag een keer met me in gesprek wilden. Na een gesprek met de experts kreeg ik de polis en was alles geregeld. Heel fijn!”

“Wanneer je zo’n zeilreis maakt, weet je dat je een bepaald risico loopt.”
Zonsondergang, gezien vanaf Werners zeilboot
Aan boord van Werners zeilboot

Wat is nu écht belangrijk?

Anders dan bij bijvoorbeeld een autoverzekering, is een bootverzekering voor zo’n reis echt maatwerk. Het is geen kwestie van modules aan- en uitzetten, maar samen met de verzekeringsexperts van FBTO bepalen wat je wilt verzekeren. Werner: “Het belangrijkste vond ik dat als er iets zou gebeuren, ik thuis zou komen. Dat klinkt simpel, maar als je ergens midden op de oceaan in de problemen komt, is dat nog niet zo makkelijk. Dat wilde ik in ieder geval verzekerd hebben.” Werner: “De verzekeringsexpert voegde daaraan toe dat als ik dan weer thuis zou komen, en mijn schip was vergaan, het misschien ook wel fijn was als ik weer een boot kon kopen. Daar had ze gelijk in, dus dat heb ik ook meeverzekerd.”

Welke bootverzekering past bij jou?

WA of WA-Casco?

Met WA ben je verzekerd voor schade aan spullen van anderen en andere mensen. Met WA-Casco ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen boot. Lees meer over WA of WA-Casco

Kies je vaargebied

Zeilen op het IJsselmeer of rond de Azoren? Dat maakt nogal een verschil voor je verzekering. Kies het vaargebied waarbinnen jij wilt varen. Lees meer over vaargebieden

Een verre reis maken met je boot?

Maak je een bootreis die verder gaat dan het ‘Grote vierkant’, bijvoorbeeld naar de Cariben of verder? Neem dan contact met ons op. Bekijk de contactmogelijkheden

Zeewaardigheid schip en schipper

Kies je voor vaargebied 3? Dan moet jij en je boot zeewaardig zijn. Onze expert beoordeelt dat. Met deze checklist ben je goed voorbereid.  Bekijk de checklist

Kies je ideale bootverzekering

Of je nu over de Nederlandse binnenwateren vaart of met je zeilboot naar Zuid-Spanje gaat... We helpen je graag je dromen waar te maken. Kies voor de juiste bootverzekering.
Bereken je premie
Een andere zeilboot vaart langszij

3 tips van Werner

  • Zorg dat je boot en spullen in goede staat zijn. Dat kost veel tijd en geld, maar het is ontzettend belangrijk voor de veiligheid van jezelf en die van anderen.
  • Maak een goede inschatting van je eigen ervaring als schipper. Overschat jezelf niet: je boot kan een storm meestal wel aan, maar jij en je bemanning moeten de juiste keuzes maken op het juiste moment.
  • Luister goed naar de verzekeringsexperts. Zij hebben jarenlange ervaring. Als zij iets niet willen verzekeren, moet je je afvragen of je wel verstandig bezig bent.

Meer inspirerende klantverhalen

Meer relevante verhalen