Naar inhoud
Man achter het stuur in de auto

Besparen op je auto­verzekering door Edwin

Edwin betaalt minder premie voor z'n autoverzekering, omdat hij netjes rijdt. Hij heeft de rijstijlverzekering van FBTO.

De 1e keer is altijd spannend

In de blogserie de Eerste volgen we FBTO-klanten die over die bijzondere 1e keer vertellen. Of dat nu de 1e auto, de 1e reis, de 1e sportuitdaging of een andere 1e keer is. Lees hun verhalen via de knoppen hieronder.
mobiel beeldscherm met de rijstijl app
Dashboard van een Alfa Romeo

Edwin bespaart op zijn autoverzekering

Hoe bevalt de FBTO Rijstijlverzekering? We vroegen het aan Edwin (35). Hij rijdt, zakelijk en privé, ongeveer 100.000 kilometer per jaar. Eerst in een benzineauto, maar door de hoge brandstofkosten heeft hij deze ingeruild voor een Alfa Romeo 156 uit 2003, een diesel.

Deze Alfa scheelt hem maandelijks veel geld en door de overstap naar de nieuwe FBTO Rijstijlverzekering is hij nóg goedkoper uit. Want geld besparen op je autoverzekering is makkelijk met de FBTO Rijstijlverzekering. De bijbehorende app meet je rijstijl. Hoe netter je rijdt, hoe meer premie je terugkrijgt. De korting kan oplopen tot wel 30% per maand. Rustig optrekken, rustig remmen en je aan de snelheid houden was nog nooit zo leuk!

Rustig rijden: niet alleen voor de premie

Rustig optrekken en remmen en niet te hard rijden zorgt dat je bespaart op je autoverzekering. En het is goed voor je auto en het milieu. Je verbruikt minder brandstof en onderdelen slijten minder hard.
close-up van autobanden op de weg

Eerste kennismaking met de app

Edwin was 1 van de 1e gebruikers van de app die hoort bij de rijstijlverzekering. “Ik was al lange tijd nieuwsgierig naar mijn eigen rijstijl. Toen ik de app in de appstore zag staan, heb ik deze meteen gedownload en uitgeprobeerd. Na een maand viel me op dat ik met mijn rijgedrag € 13,- per maand kon besparen op mijn autoverzekering. Een mooi bedrag, waarmee we na een jaar iets leuks kunnen doen met het gezin. In mijn ogen was het dus een logische stap om mijn verzekering over te sluiten.”
De score op het remgedrag en de snelheid
een rij van vier toenemende torentjes van munten, met aan het eind een hand met een oplichtende gloeilamp

Hoe werkt de rijstijlverzekering?

We leggen hier uit hoe de FBTO Rijstijlverzekering werkt. Je sluit de verzekering af via de app en deze meet automatisch je rijstijl. Iedere week kun je je rijscore hierin terugvinden.

Scores checken

Waar Edwin in het begin dagelijks zijn rijscores bijhield, kijkt hij tegenwoordig hooguit 1 keer per week op de app. “Zodra ik in de auto stap, leg ik mijn telefoon weg en draait de app op de achtergrond. Aan het einde van de week check ik dan even mijn score. Meestal ligt 'ie tussen de 90 en 100 punten, waarmee ik 30% bespaar op mijn maandelijkse premie. En dat terwijl ik gewoon mijn eigen rijstijl hanteer. Ik heb een vrouw en 3 kinderen en vind dat ik mijn verantwoording moet nemen in het verkeer. Daar staat de app los van, ook al levert het geld op. Ik zie de hoge scores vooral als een bevestiging van mijn rijgedrag.”

“Ik heb een vrouw en 3 kinderen en vind dat ik mijn verantwoording moet nemen in het verkeer.”

Meer inspirerende klantverhalen

Wil je meer lezen over de autofans onder onze klanten? Hieronder vind je hun verhalen.