Naar inhoud

De eerste rijstijl­verzekering

Edwin bespaart premie met zijn rijstijl
16 september 2019

De eerste rijstijl­verzekering van Edwin

Edwin (35) woont in Noordwolde en rijdt, zakelijk en privé, ongeveer 100.000 kilometer per jaar. Eerst in een benzineauto, maar door de hoge brandstofkosten heeft hij deze ingeruild voor een Alfa Romeo 156 uit 2003, een diesel. “Deze Alfa scheelt me maandelijks veel geld en door de overstap naar de nieuwe FBTO Rijstijlverzekering ben ik nóg goedkoper uit.”

Eerste kennismaking met de app

Edwin was een van de eerste gebruikers van de app die hoort bij de Rijstijlverzekering. “Ik was al lange tijd nieuwsgierig naar mijn eigen rijstijl. Toen ik de app in de appstore zag staan, heb ik deze meteen gedownload en uitgeprobeerd. Na een maand viel me op dat ik met mijn rijgedrag 13 euro per maand kon besparen op mijn verzekering. Een mooi bedrag, waarmee we na een jaar iets leuks kunnen doen met het gezin. In mijn ogen was het dus een logische stap om mijn verzekering over te sluiten.”

“Met mijn rijgedrag kan ik € 13,- per maand besparen. Een mooi bedrag, waarmee we na een jaar iets leuks kunnen doen met het gezin.”

Scores checken

Waar Edwin in het begin dagelijks zijn rijscores bijhield, kijkt hij tegenwoordig hooguit een keer per week op de app. “Zo gauw ik in de auto stap, leg ik mijn telefoon weg en draait de app op de achtergrond. Aan het einde van de week check ik dan even mijn score. Meestal ligt-ie tussen de 90 en 100 punten, waarmee ik 30% bespaar op mijn maandelijkse premie. En dat terwijl ik gewoon mijn eigen rijstijl hanteer. Ik heb een vrouw en drie kinderen en vind dat ik mijn verantwoording moet nemen in het verkeer. Daar staat de app los van, ook al levert het geld op. Ik zie de hoge scores vooral als een bevestiging van mijn rijgedrag.”

Bewust van je rijgedrag

Of Edwin door de app echt niet anders is gaan rijden? “Natuurlijk, door het gebruik van de app word je bewust van je rijgedrag, maar je moet het ook niet overdrijven. Je hoort je fatsoenlijk te gedragen in het verkeer en niet, om extra punten te krijgen, ineens té defensief gaan rijden. Anders word je een gevaar in het verkeer.”

“Ik heb een vrouw en drie kinderen en vind dat ik mijn verantwoording moet nemen in het verkeer.”

Zelf repareren

“Ik heb bewust gekozen voor de WA-basisverzekering. Mijn auto is al wat ouder en maakt erg veel kilometers, dus ik rij deze gewoon op. Het heeft voor mij geen nut om extra modules af te sluiten, maar ik kan me voorstellen dat iemand met een nieuwere auto hier wel voor kiest.”

“Vroeger ben ik automonteur geweest, waardoor ik veel reparaties zelf kan uitvoeren. Dat scheelt me veel geld tijdens onderhoud. En mocht er ernstige schade zijn, dan heb ik genoeg vrienden en kennissen die me kunnen helpen. Maar met mijn huidige rijgedrag gaat deze auto nog wel wat jaartjes mee, hoor.”

Van afsluiten tot premie terugkrijgen. Hoe werkt het?

Eigenlijk is het heel simpel: je download de app en sluit daar de FBTO Rijstijlverzekering af. Vervolgens hoef je alleen maar je auto te gebruiken zoals je dat altijd al deed.

  • Download de app en sluit de autoverzekering af.
  • Neem je telefoon mee als je in de auto stapt.
  • De app meet automatisch je rijstijl. Je hoeft de app niet speciaal op te starten.
  • Bekijk je rijscore iedere week in de app.
  • Is je rijscore goed aan het eind van de maand? Dan betalen wij een deel van je premie terug.
  • Handige tips en nuttige informatie over je rijgedrag vind je in de app.
  • Geen papieren administratie! Alles over je verzekering heb je digitaal.

Wat is jouw rijstijl?

De FBTO Rijstijlverzekering geeft je inzicht in jouw gedrag op de weg. En je kunt deze autoverzekering aanvullen met verschillende modules die bij jou passen. Zo kun je jouw Alfa Romeo 156 of andere auto precies op maat verzekeren. Download de app en kijk wat je kunt besparen.
QR code rijstijlverzekering
Polaroid

Deel jouw eerste ervaring met #DeEerste en maak kans op een polaroidcamera!

Jouw eerste ervaring wordt nog leuker als je hem deelt. Met je vrienden én met ons! Zet de foto op Facebook of Instagram met #DeEerste, tag @FBTO en maak kans op een polaroidcamera. Check hier de actievoorwaarden (pdf) en doe mee!

Meer relevante verhalen