Naar inhoud
2 vrouwen in felgekleurde jassen lopen door een rotsachtige omgeving

Weekendje weg tips tegen Blue Monday

20 januari is het weer zover: Blue Monday. Deprimaandag. Geen zin in? Ga een lang weekendje weg om de dip te vermijden.
20 januari 2020
De gezelligheid van de feestdagen is voorbij. Buiten is het koud, grijs en donker. Het mooie weer van de lente en bijbehorende vrije dagen zijn nog ver weg. En dan is het ook nog eens maandag. 20 januari is het weer Blue Monday. De naam zegt het al: de meest deprimerende dag van het jaar. Wat kun je eraan doen? Een weekendje weg! Zet je reisverzekering  aan en ga erop uit. Daar wordt ieder mens toch gelukkig van? Zo krijgt Blue Monday jou niet te pakken.

Weekendje weg binnen Nederland

Na die dure feestdagen vol cadeautjes en luxe etentjes, is het budget misschien een beetje op. Een lang weekend naar het buitenland zit er in dat geval niet in. Maar voor je weer de Blue Monday-vibe oppakt; wacht even. Een weekendje weg binnen Nederland kan namelijk ook heel leuk zijn. Met deze tips, vermaak jij je prima. En vergeet je spontaan die deprimaandag.

Kies een bijzondere locatie

Maak een road trip in een Volkswagenbusje. Slaap in een hijskraan op de NDSM-werf, een oude gevangenis of kies voor een yurt op 1 van de Waddeneilanden. Er zijn binnen Nederland enorm veel leuke plekken om te overnachten. Weer eens wat anders dan een hotelletje.

Ga voor stad én natuur

De ideale combinatie: de gezelligheid van een drukke stad en de rust van de natuur. Als je goed zoekt, vind je het in Nederland allebei. Bijvoorbeeld tussen Arnhem en de Hooge Veluwe. Geniet van fluitende vogeltjes, maak een heerlijke boswandeling en ga vervolgens een hapje eten in een gezellig druk restaurantje in het centrum. Fijn weekend!

Zoek het avontuur op

Ga je liever voor wat meer spanning tijdens een weekendje weg? Boek dan een avontuurlijk weekendje weg. Ga mountainbiken of buggyrijden op de Veluwe. Ga klimmen in Utrecht, in de grootste hal van Nederland. Ook leuk: paintballen, zeilen of motorrijden. Misschien wel even het weer checken van tevoren.

Reisverzekering binnen Nederland

Binnen Nederland weg, dat lukt wel met deze tips. Maar dan heb je zeker geen reisverzekering nodig? Jawel! Ook binnen Nederland ben je verzekerd met een reisverzekering. Als er een overnachting bij je tripje hoort ten minste. Voor een weekendje weg zit dat wel goed. Je bent dan gewoon verzekerd als er bijvoorbeeld iets gestolen wordt of je bagage beschadigt. Bereken je premie en sluit direct online af. Snel geregeld!

Misschien vind je dit ook interessant...