Naar inhoud

Thomas Cook failliet: het laatste nieuws

Heb je een reis geboekt via Thomas Cook of Neckermann Reizen? Lees hier wat het faillissement voor je vakantie betekent.
24 september 2019


Door het faillissement van de Thomas Cook Group kunnen ook de geboekte reizen bij Thomas Cook Nederland niet doorgaan. Alle vertrekken die vandaag gepland stonden zijn geannuleerd. Reizigers die vertrekken vanaf 25 september krijgen binnenkort meer info via Thomas Cook en Neckermann. Meer informatie over annuleringen vind je op de website van SGR.

De situatie in het kort

  • Annulering van een reis vanwege een failliete reisorganisatie is niet verzekerd
  • Reis met je creditcard betaald? Vraag je creditcardmaatschappij of je deze terugkrijgt

Geld terug via Stichting Garantiefonds Reisgelden

Belangrijk: annulering van een reis door een failliete reisorganisatie is niet verzekerd. Heb je een pakketreis via Thomas Cook of Neckermann geboekt? Neem dan contact op met de SGR. Let op: dit geldt dus alleen voor pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen. Niet voor losse tickets of accommodaties.

SGR heeft voldoende geld in kas

SGR verwacht alle reizigers die via de Nederlandse tak van Thomas Cook een pakketreis hebben geboekt, terug te betalen. Het fonds geeft aan voldoende geld in kas te hebben om claims van reizigers te kunnen betalen.

Vraag geld terug aan de creditcardmaatschappij

Extra kosten op de terugweg zijn niet verzekerd. Tip: heb je de kosten voor de vlucht met je creditcard betaald? Vraag je creditcardmaatschappij of je deze terug kunt krijgen.

Misschien vind je dit ook interessant...