Naar inhoud

Staking Nederlandse Ryanair-piloten

Nederlandse Ryanair piloten dreigen vrijdag te staken. Gaat de staking door? Lees hier wat dit betekent.
9 augustus 2018

Ga je vrijdag op vakantie? Dan is de kans groot dat Nederlandse piloten van Ryanair vrijdag staken, zegt de Nederlandse Vereniging van Verkeersvliegers (VNV). Ryanair probeert de staking via de rechter te verbieden.

Ryanair probeert de staking te verbieden

Ryanair probeert de staking via de rechter te verbieden. Maar gaat de staking door? Dan kunnen Nederlandse vakantiegangers waarschijnlijk niet vertrekken vanaf Schiphol, Eindhoven, Maastricht en luchthavens als Weeze (Duitsland) en Brussel Charleroi. Vertrekken er dan helemaal geen Ryanair-vluchten? Dat hangt ervan of de Ryanair-directie andere piloten laat invliegen.

Ryanair is verplicht je een andere vlucht aan te bieden

Ryanair is verplicht je een andere vlucht aan te bieden. Dit kan ook via een andere maatschappij. Maak je hier geen gebruik van? Dan moet Ryanair het oorspronkelijke ticket aan je terug betalen. Dit bedrag brengt FBTO in mindering op de vergoeding. Tip bij afwijzing van Ryanair: zorg voor een schriftelijke afwijzing en bewaar de bonnetjes van de extra gemaakte reis- en/of verblijfskosten.

Heb je een FBTO Rechtsbijstandverzekering? Die helpt je om schade te vergoeden

Annulering en/of extra kosten zijn niet verzekerd op de heenreis. Vraag bij Ryanair hoe het zit. Ryanair is namelijk verantwoordelijk voor het schrappen van de vluchten. Heb je een FBTO Rechtsbijstandverzekering? Die kan je helpen om de schade te verhalen bij Ryanair. Heb je geen rechtsbijstandverzekering? Check dan consuwijzer.nl.

Hoe zit het met je reis- en annuleringsverzekering?

  • Extra gemaakte kosten door een staking zijn alleen tijdens de terugreis verzekerd.
  • Op je reisverzekering zijn extra kosten als gevolg van de geannuleerde vlucht op de heenreis niet verzekerd.
  • Op je annuleringsverzekering is het annuleren van vluchten door de luchtvaartmaatschappij niet verzekerd.
  • Op de annuleringsverzekering is vertrekvertraging door geannuleerde vluchten van de luchtvaartmaatschappij niet verzekerd. Dat komt omdat de vertraging niet buiten de wil van de vluchtvaartmaatschappij om is.

Volg het laatste nieuws over de staking op nos.nl.

Misschien vind je dit ook interessant...