Naar inhoud
koffer te zwaar

Op reis met alleen hand­bagage

Zware koffers zijn duur én onhandig. Liever neem je minder mee. Maar kun je reizen met alleen handbagage? Natuurlijk!
18 maart 2020
Daar sta je dan, bij de bagageband. Mag je eindelijk het vliegtuig uit, sta je nog een half uur te wachten tot je koffer over de band komt rollen. En natuurlijk is die van jou altijd de laatste. Heel irritant! Voortaan kies je dus voor reizen met handbagage. Scheelt ook weer sjouwen met zo’n dikke koffer. We vertellen je hoe je dat doet.

Reizen met handbagage: het begin

Of je nu een lang weekend naar Rome, een weekje Portugal of een maand naar Thailand gaat. Wat je vakantievoorkeur ook is, het begint altijd met je reisverzekering. Zet die aan voor vertrek. Zo ben je goed verzekerd als je bagage toch kwijtraakt of gestolen wordt. Die kans is overigens wel wat kleiner als je met handbagage reist. Je hebt je bagage dan immers de hele reis bij de hand.

Hoeveel mag je meenemen in je handbagage?

Kijk van tevoren op de website van je vliegmaatschappij hoeveel bagage je mee mag nemen. Zo kom je op het vliegveld niet voor verrassingen te staan. En voorkom je dat je flink moet bijbetalen! De regels verschillen per maatschappij. Weet je hoeveel je mee mag? Dan is het inpakken geblazen! Houd daarbij deze tips in je achterhoofd:

 • Neem niet teveel mee
  Zorg ervoor dat je je kleding goed kunt combineren. Dan zie je er met weinig kledingstukken toch steeds weer anders uit. En neem accessoires mee. Daarmee kun je elke outfit opleuken.
 • Rol je kleren op
  Dan kreukt het minder en neemt het minder ruimte in beslag.
 • Vul de kleine ruimtes op
  Heb je alles opgerold in de koffer zitten? Dan zijn er vast kleine hoekjes die overblijven. Vul deze op met bijvoorbeeld sokken of ondergoed.
 • Trek dikke kleding aan
  Hoe warm je vakantiebestemming ook is, het is altijd fijn om een lange broek en jas mee te hebben. Trek deze aan tijdens de vlucht. Dat scheelt behoorlijk wat ruimte. En tijdens zo’n vlucht is het toch vaak koud.
 • Koop een e-reader
  In je vakantie heb je misschien eindelijk tijd om een lekker boek te lezen. Maar boeken zijn zwaar! Misschien is een e-reader handig? Dat scheelt een hoop sjouwwerk. En je kunt waar je maar wifi hebt, online nieuwe boeken kopen.

Makkelijk op vakantie

Nu je precies weet hoe je reist met handbagage, is de drempel voor een vakantie weer wat lager. Weekendjes weg, weekjes naar de zon; kom maar op! Jij en je koffertje zijn er klaar voor. Hoewel, alleen nog even een reisverzekering afsluiten. Geen zorgen, dat kun je direct regelen. Dus ook als je al op Schiphol staat. Bereken je premie en sluit binnen 2 minuten je verzekering af. Tip: kies voor de doorlopende reisverzekering. Dan ben je altijd goed verzekerd in het buitenland.

Misschien vind je dit ook interessant...