Naar inhoud

Komt jouw Gucci-jas door de douane?

Je bent dol op souvenirs. Maar wat zijn de regels? Mag alles mee naar huis? De app ‘Douane reizen’ weet het antwoord!
12 augustus 2016

Vandaag is de drukste dag op Schiphol. De luchthaven verwacht 222.261 passagiers. De douane heeft het extra druk. Mag je souvenir het land in? Of komt jouw Gucci-jas zonder kleerscheuren thuis? Je reisverzekering heb je in ieder geval goed geregeld, toch?

Kitscherig of over-the-top

Met een souvenir lekker nagenieten van de vakantie. Souvenirs, ze zijn nog steeds erg populair. Een beetje kitscherig en soms over-the-top; een bierpul uit Duitsland, een Eiffeltorentje uit Parijs of Spaanse castagnetten. Een souvenir uit je vakantiebestemming mee in de koffer. Dat blijft leuk! Wat nemen we mee uit het buitenland? En mag dat?

Mag namaak mee uit het buitenland?

Wat mag je wel en wat mag je niet meenemen? De bierpul of de castagnetten zijn natuurlijk geen probleem. Maar voor etenswaren, kunst of antiek gelden er vaak strenge regels. Soms heb je zelfs een vergunning nodig. Namaak merkartikelen kunnen wel de koffer in. Daar treedt de douane niet meer tegen op. Tenminste, als het duidelijk is dat het voor eigen gebruik is. En je met een namaak Gucci-jas of nep-Nikes over straat wilt ;-).

Handig! Download de app ‘Douane reizen’ in de App Store of Google Play

De app ‘Douane reizen’ is voor reizigers die met het vliegtuig naar Nederland reizen. Wat mag wel en niet mee terug naar Nederland? Regels over geneesmiddelen, geld, etenswaren en nog veel meer. Met deze app heb je handige en overzichtelijke informatie voor de terugreis.

Misschien vind je dit ook interessant...