Naar inhoud

Corona op vakantie: voorbereid op reis

Op vakantie in coronatijd? Het kan, maar een goede voorbereiding is belangrijk. Zo gaat dat in populaire vakantielanden.
27 juli 2020

Je zag de zomervakantie al helemaal in het water vallen. Tot ineens het reisadvies toch veranderde. We mogen ondanks corona, op vakantie! Met een hoop mitsen en maren, dat wel. En dat maakt het soms knap lastig. Daarom heeft Eurocross – die ken je van de FBTO Alarmcentrale – de maatregelen in populaire vakantielanden op een rij gezet. De belangrijkste tip? Vergeet je reisverzekering niet!

Maatregelen coronavirus in het buitenland

In Nederland houd je 1,5 meter afstand, draag je een mondkapje in het OV en mag je met niet meer dan 2 huishoudens samen uit eten of bij elkaar op een terras zitten. Vlak over de grens in België moet iedereen boven de 12 jaar een mondkapje op buiten huis. De regels zijn in elk land dus anders. En dat maakt het lastig. Check hieronder de regels voor jouw vakantieland, zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Duitsland

Het is maar 1 grens verder, toch is het belangrijk om ook voor een vakantie in Duitsland de maatregelen te checken. Zo draag je in Duitsland een mondkapje in het OV, maar ook in openbare ruimtes zoals restaurants en tankstations. Goed om te weten als je door Duitsland heen reist naar een ander land. Lees hier meer over de coronamaatregelen in Duitsland.

Frankrijk

Ga je genieten van echt Frans stokbrood en een lekker wijntje? Neem wel je mondkapje mee, want die draagt iedereen boven 11 jaar op openbare plekken. En het kan zijn dat je aan de grens een gezondheidscontrole moet ondergaan. Lees hier meer over coronamaatregelen in Frankrijk.

Griekenland

Omdat er in Griekenland relatief weinig coronabesmettingen geweest zijn, is het een populair vakantieland. Maar de zorg is er niet altijd even goed, mocht je toch ziek worden. Om de besmettingen te beperken, zijn bepaalde grenzen gesloten en moet je voor aankomst een formulier invullen. Lees hier meer over de coronamaatregelen in Griekenland.

Oostenrijk, Spanje, Italië en Portugal

Wil je weten hoe het in andere landen zit met de maatregelen rondom corona op vakantie? Bekijk dan de pagina van Eurocross over op reis in coronatijd. Hier staan handige infographics die regelmatig worden aangepast, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Goed verzekerd op reis

Check voor je op reis gaat altijd hoe het zit met je verzekering. Zorg dat de module Zorg in het buitenland  aanstaan bij je zorgverzekering. Of kies voor de module Zorg op reis  bij je reisverzekering. Gedaan? Mondkapje op en gaan! Fijne vakantie!

Misschien vind je dit ook interessant...