Naar inhoud

Looptijd overlijdens­risico­verzekering

De looptijd zegt iets over hoe lang je verzekerd bent. Als je de FBTO Overlijdensrisico­verzekering afsluit, kies je zelf de looptijd.

Hoeveel jaar wil je verzekerd zijn?

Je sluit de overlijdensrisicoverzekering af voor minimaal 1 jaar. De verzekering loopt maximaal door tot de 75e verjaardag van de verzekerde. Lees hierover meer in de voorwaarden (pdf).

Om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, gelden ook afspraken voor de leeftijd.

De looptijd aanpassen

Wil je de looptijd verlengen of verkorten? Gebruik hiervoor het Wijzigingsformulier Overlijdensrisicoverzekering (pdf). Houd er rekening mee dat verlengen van de looptijd alleen mogelijk is als de verzekerde jonger is dan 68 jaar. En we vragen om een nieuwe gezondheidsverklaring.

Heb je de overlijdensrisicoverzekering verpand? Dan heb je wel toestemming nodig van de pandhouder. Dit is bijvoorbeeld je bank of hypotheekverstrekker.

Let op: een aanpassing van de looptijd heeft gevolgen voor de premie.

Kunnen we je helpen?

Heb je vragen over de looptijd? Of wil je weten wat de gevolgen zijn van een aanpassing? Bel ons op (058) 234 56 78.

Veelgestelde vragen

Dan stopt de verzekering. Met de FBTO Overlijdensrisicoverzekering spaar je niet. Deze verzekering keert alleen uit als de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt.

Ja, je kunt je overlijdensrisicoverzekering voor de einddatum op je polis stopzetten. Je hebt dan wel van je hypotheekverstrekker (bijvoorbeeld de bank) een formulier nodig waarop staat dat ze akkoord zijn.

Nee, de premie is iedere maand anders. Je betaalt de premie die hoort bij het risico van die maand. Zo betaal je nooit te veel. De hoogte van de maandpremie hangt onder andere af van:

  • Je verzekerd bedrag in die maand.
  • Jouw leeftijd die maand.
  • Je gezondheid bij de start van de verzekering.
  • Of je rookt of niet.

De premie die je per maand betaalt staat op je polis.

Nee, de premies voor de overlijdensrisicoverzekering zijn niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. En dat geldt ook voor de afsluitkosten van € 69,-. Let op! Heb je je overlijdensrisicoverzekering verpand aan je hypotheek? Dan kun je 1 keer je afsluitkosten opgeven bij je belastingaangifte. Lees meer over de belastingregels die gelden.