Naar inhoud

Looptijd overlijdens­risico­verzekering

De looptijd van je overlijdensrisicoverzekering zegt iets over hoe lang je verzekerd bent. Als je de FBTO Overlijdensrisico­verzekering afsluit, kies je zelf de looptijd.

Hoeveel jaar wil je verzekerd zijn?

Je sluit de overlijdensrisicoverzekering af voor minimaal 1 jaar, dat is dus de minimale looptijd. De verzekering loopt maximaal door tot de 75e verjaardag van de verzekerde. Lees hierover meer in de voorwaarden (pdf).

Om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, gelden ook afspraken voor de leeftijd.

De looptijd aanpassen

Past de looptijd nog bij je situatie? Wil je de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering verlengen of verkorten? Gebruik hiervoor het Wijzigingsformulier Overlijdensrisicoverzekering (pdf). Houd er rekening mee dat verlengen van de looptijd alleen mogelijk is als de verzekerde jonger is dan 68 jaar. En we vragen om een nieuwe gezondheidsverklaring.

Heb je de overlijdensrisicoverzekering verpand? Dan heb je wel toestemming nodig van de pandhouder. Dit is bijvoorbeeld je bank of hypotheekverstrekker.

Let op: een aanpassing van de looptijd van je overlijdensrisicoverzekering heeft gevolgen voor de premie.

Kunnen we je helpen?

Heb je vragen over de looptijd? Of wil je weten wat de gevolgen zijn van een aanpassing? Bel ons op (058) 234 56 78.

Veelgestelde vragen

Dan stopt de verzekering. Met de FBTO Overlijdensrisicoverzekering spaar je niet. Deze verzekering keert alleen uit als de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt.

Ja, je kunt je overlijdensrisicoverzekering voor de einddatum op je polis stopzetten. Je hebt dan wel van je hypotheekverstrekker (bijvoorbeeld de bank) een formulier nodig waarop staat dat ze akkoord zijn.

Dat hangt af welke premie je kiest. Je kunt kiezen voor een variabele óf een vaste premie. Kies je voor een vaste premie? Dan betaal je elke maand hetzelfde. Liever een variabele premie? Dan is de premie iedere maand anders. Wat je ook kiest, we vertellen je bij de start van de verzekering precies wat je elke maand betaalt. Meer weten? Check wat de verschillen zijn.

Nee, de premies voor de overlijdensrisicoverzekering zijn niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. En dat geldt ook voor de afsluitkosten van € 69,-. Let op! Heb je je overlijdensrisicoverzekering verpand aan je hypotheek? Dan kun je 1 keer je afsluitkosten opgeven bij je belastingaangifte. Lees meer over de belastingregels die gelden.