Naar inhoud

Tot 30% korting met Rijstijl 

Deel je rijstijl met ons via een app. En hoe beter je rijdt, hoe meer geld je terugverdient. Dit bedrag krijg je elke maand op je rekening. Rijstijl bij je FBTO Autoverzekering kost je niks extra.

  • Tot 30% terugverdienen op je premie
  • Rijstijl is gratis
  • Inzicht in je ritscore via de FBTO Rijstijl app

Korting met je rijscore. Zo werkt het!

Heb je al een FBTO Autoverzekering? Zet Rijstijl dan zelf aan in MijnFBTO.

Goed om te weten, je gegevens gebruiken we alléén om je score te bepalen. We weten niet waar je bent geweest en we geven ze niet aan anderen.

Binnen 5 werkdagen krijg je een pod thuisgestuurd. Natuurlijk met een duidelijke handleiding.

Je auto staat dan voor je klaar in de app. Je hoeft ‘m alleen aan te klikken en je bent klaar om te gaan.

De app en de pod meten je rijstijl. Dat gaat automatisch. Je hoeft de app niet elke keer op te starten. Neem alleen je telefoon mee als je gaat rijden.

Na elke rit komt je score in de app te staan.

Goed om te weten, we vergelijken je rijscore met andere Rijstijl rijders. Op basis daarvan kunnen we de berekening 1 of 2 keer per jaar aanpassen.

Dit bedrag kan oplopen tot maar liefst 30% van je premie. We storten het maandelijks terug op je rekening. En heb je een keer een slechte score? Geen stress, je hoeft daardoor nooit extra premie te betalen.

Waar letten we op?

We meten je rijstijl op:

  • bochten
  • remmen
  • optrekken of versnellen

Door goed te rijden verdien je premie terug. Probeer bijvoorbeeld langzaam en in 1 beweging op te trekken of te versnellen én te remmen. En ga niet te snel door de bochten. Succes ๐Ÿ‘Š

Je gegevens blijven privé

We gebruiken je gegevens alléén om je score te bepalen. We houden niet bij waar je bent geweest en we geven ze niet aan anderen.

Meer weten? Lees er alles over in ons privacy statement.

Al een FBTO Autoverzekering? Zo zet je Rijstijl aan

Dat doe je makkelijk en snel in MijnFBTO.

  1. Maak een account aan of log in
  2. Klik op je FBTO Autoverzekering
  3. Kies voor de knop ‘Verzekering aanpassen’
  4. Zet Rijstijl aan

๐Ÿ‘ Geregeld en weer door…

Veelgestelde vragen

We meten je rijstijl met de pod en de FBTO Rijstijl app. Dat doen we op de onderdelen remmen, optrekken of versnellen én het nemen van bochten. Je rijstijl bepaalt je score. Hoe beter je score, hoe meer geld je terugverdient. Tot wel 30%. Dit bedrag krijg je elke maand op je rekening.

We vergelijken je rijscore met andere Rijstijl rijders. Op basis daarvan kunnen we de berekening 1 of 2 keer per jaar aanpassen. Hierdoor kun je bij een zelfde score meer of minder terugverdienen. In de voorwaarden lees je hier meer over.

Goed om te weten, soms moet iemand Rijstijl aanzetten om een FBTO Autoverzekering af te kunnen afsluiten. Dat is afhankelijk van het aantal schadevrije jaren in combinatie met leeftijd en de leeftijd van de auto.

Een pod is een klein bluetooth apparaatje, zo groot als een 2 euro munt. Het praat met je telefoon via de FBTO Rijstijl app. Je hoeft โ€˜m niet te betalen, die krijg je van ons in bruikleen.

Zodra je in de auto stapt, maakt de pod automatisch verbinding met de app. Zo weten we dat je in je auto zit en dat de app de rit moet registreren. Tijdens de rit verzamelt de app data en kunnen we je rijstijl meten.

Elke maand storten we het geld op je rekening. Dat krijg je aan het einde van de maand. Je krijgt van tevoren een mailtje hoe hoog dat bedrag is.

Ja, de pod registreert alle ritten en slaat ze op. De volgende keer dat je telefoon met de pod verbindt, zie je alle ritten in de app. Aan het icoontje kun je zien welke ritten zonder je telefoon zijn gereden.

We gaan vertrouwelijk met je data om. We gebruiken je gegevens alléén om je score te bepalen. De locatiegegevens van je telefoon houden we niet bij en we weten dus niet waar je bent geweest. Dat hebben we niet nodig om je rijstijl te meten. En we geven je data ook niet aan anderen.
Staat je vraag er niet bij? Bekijk alle veelgestelde vragen.